månadsarkiv: augusti 2011

Måndagsleveranser

Underbara leveranser kom till oss i långa rader idag på förmiddagen – bland annat påfyllning av Adele’s Ribbon Yarn och Mohair och ännu fler färger i Crazy Zauberball.

Men kanske allra mest efterlängtad var leveransen från Californien och Namaste… Stickväskor i maffiga färger av modellen Monroe  och det allra läckraste rundsticksfodral! Rundsticksfodralet kom i alla färger, väskan endast i ett fåtal…

Väskan 625:- och rundsticksfodralet 195:-

Sensommarstickning på stranden

Söndagen bjöd på en extra sommardag så där dan innan skolstart! Förutom bad, sol och sandslott även ett par varv av fina sjalen Laminaria som är en riktigt kul stickning.

Mönstret kom ut för ett par år sedan och ligger gratis på Knittys hemsida. Det är på engelska men med liten ordlista på sticktermer löser man det stickiga termer som kan ställa till det. Sjalen är inget nybörjarprojekt men man kan alltid kan göra lite som man vill och lägga till, ta bort eller byta ut där man tycker att det är klurigt.

Här är första delen av sjalen strax klar och en variant skulle t ex vara att fortsätta med detta lilla fina “stjärnmönster” över hela sjalen. På bild är det stickor nummer 4 och Baby-Alpaca Silk som vi just har sänkt från 51:-/nystan till 43:-/nystan!