månadsarkiv: augusti 2009

Drops Baby Merino

Skrev helt kort häromdagen att Drops nya Baby Merino skulle komma – och nu ligger den så intagande i hyllan (precis bredvid skymtar Baroque som är ett suveränt garn som man vill ha en sjal i blandade garner och matchande färger med minsta möjliga antalet trådar att fästa).

Helt klart är att om man har en lust att gå loss på ljuva pasteller så har man i den kvalitén kommit till rätt ställe. Vi var t-v-u-g-n-a att genast lägga upp för en liten lusetröja i vit med alla de rosa färgerna i mönsterbård. (Den stickas på rundsticka så det är minimalt med montering…)

Får det lov att vara en korg montering?

Inte mycket färdigt uppvisat här inför hösten…kan det kanske bero på att man drabbats av akut monteringskramp och en hel drös plagg ligger omonterade. Snart skall detta rådas bot på. Problemet är bara att det finns så mycket oerhört kul att sticka! Men rätt som det är – kanske rent av idag – kommer det att bli ett helt gäng med färdiga modeller. I korgen är det just baby- och barnmodeller: ljusblå/grön i Drops Merino (mjukt och maskintvättbart), mörkblå (favoritkombon Safran och Drops Alapaca som blir lagom i grovlek och värme) och minsta babykoftan i grå/vitt (Zauberball – 1 nystan – själva korgen står mitt i ett härligt tråg fyllt av Zauberball i alla möjliga färger).

Lördagar, stickcafé och babynyheter

Från och med i lördags har vi åter öppet som vanligt på lördagar: 10-14.

Idag, måndag den 24:e augusti, är det säsongspremiär på Jup’s – vi forsätter som tidigare med den åttonde säsongen av våra stickcaféer på Jup’s. Ojämna veckor, mellan 17 och 19, träffas man på Jup’s. Mer information finns på: http://deisydesign.nu/Stickcafe.htm 

Sen har fina fina Drops Baby Merino kommit till hyllorna i 21 söta färger – passar till såväl stor som liten. Samma grovlek på mönster som till exempel Alpaca, Fabel och Safran. Här är gammal favorit som nu har ett självklart garnalternativ denna “luse-trendiga” säsong.

Drops kataloger här!

Så kom de äntligen idag – fyra stycken nya kataloger landade idag i butiken. Är du prenumerant har du dem hos dig i brevlådan inom ett par dagar. Vi har ett rejält gäng med kataloger men de senaste säsongerna har de flugit ut ur butiken så vill du vara säker på att få exemplar skall man inte vänta alldeles för länge. Endast 10:-/styck när du köper dem i butik.

Det går också utmärkt att få katalogerna tillsända sig – de kostar då istället 25:-/styck.

Garnstudio flyttar till nya lokaler

Under den närmaste perioden så kommer Garnstudio/Drops att flytta till nya lokaler vilket innebär att våra leveranser inte kommer lika ofta som vanligt vilket i sin tur kan leda till lite förseningar.

Vi hoppas ni har överseende med detta och vi vet att Garnstudio gör sitt bästa för att komma i ordning så snabbt det bara går så att de kan sända ut nystan som vanligt igen.