Kategoriarkiv: Stickfest i Väst

Lucka 7: Stickfest i Väst 2017!

Idag är det en härlig lucka, för det är med stor glädje vi idag har lagt upp det aktuella programmet för kommande Stickfest i Väst 2017 – SiV-17!

2007 arrangerades den första SiV och sedan dess har det varit minst ett stickäventyr om året och nu är det snart dags igen! I programmet för 2017 hittar man verkligen lite av varje: allt från gamla tekniker till fiffiga nyheter. Precis som vanligt är SiV tänkt att fungera som ett super-stickkafé – du syr ihop din egen lösning: bokar helpension och stannar hela helgen eller väljer ut de bitar som passar dig bäst. Precis som 2016 så befinner sig SiV även detta år på Marstrand och Villa Maritime och ja, jag längtar i alla fall redan!

collage2

 

I det program som du finner på www.stickfestivast.se så hittar du det generella programmet. Under kommande månad kommer det eventuellt att tillkomma kurser, happenings eller annat, så det kan vara värdefullt att titta till programmet i början av januari innan du är helt klar för att sända in din anmälan. Anledningen till denna påminnelse är att det brukar bli fullbokat väldigt, väldigt fort…och detta säger jag med största möjliga ödmjukhet, för det är fantastiskt att så många vi komma och stickfesta med oss! Anmälan öppnar den 8 januari 2017 klockan 10.00.

Programmet för SiV-17 kom ut lite senare än vanligt och jag tackar för ert tålamod med detta – det var stickäventyret “Sticka till Italien” som kom lite i vägen. (En fantastiskt stick-resa på alla sätt och vis med allt från sightseeing i Verona till långluncher vid Lake Iseo till grym garnshopping!) På SiV-17 kommer vi att presentera andra stickäventyr som sker under sommaren/hösten 2017. (Bild nedan från “Sticka till Italien” med 29 underbara stickare med på äventyr 🙂

collage

Och du – det finns en fantastiskt trevlig grupp på Facebook som heter: Stickfest i Väst – gå med i den så missar du inte några uppdateringar! Och är du på IG så glöm inte #stickfestiväst och nu #siv17 så kan vi alla följa varandra 🙂

/Linda, tillsammans med SiV-teamet: Marie Dämbäck och Wilhelm Hansson samt side-kicks Agnes Novack som håller koll på oss och Lisa Bomble som ser till att allt tryckt är snyggt!

I väntan på SiV…

stickfestivastlHOGNästa helg den 28-30 mars 2014 är det äntligen dags för årets upplaga av Stickfest i Väst! Det är 10:e gången det arrangeras, 8:e gången på västkusten och det blir 7:e gången vi håller till på Grötö.

Det är fullt vad gäller logi men det finns lite platser kvar på ett par workshops och stickfesten är som vanligt öppen så det är bara att packa ned stickningen och ta en tur till Göteborgs norra skärgård och Grötö om man vill ha en härlig stick-dag. Några frågor? Rind oss till butiken: 031-202575 eller maila till info@stickfestivast.se eller gå med i Stickfest i Väst gruppen på Facebook.

Senast överförda39

I väntan på festligheterna så uppdaterar vi våra uppstickade babymodeller med bland annat den här godbiten.

En enkel och mjuk bomullskvalité (Safran från Drops) och ett klassiskt mönster från Garnstudio.

Kanske kan den vara något för en “vår-baby” på gång?

baby5En annan nystickad “klassiker” är den randiga koftan stickad på tvärs. Vi har valt att sticka med två bomullsbaserade garner: den ena enfärgade i Safran från Drops och den flerfärgade i Taiyo Sock från Noro.

Man behöver ju inte randa heller utan man kan precis lika gärna sticka hela koftan i en färg. Roligt projekt att sticka blir det hur som helst 🙂

 

Sticka till Tallinn och lördagar

tallin-banner2Nu är det bara en dryg månad kvar till höstens stickäventyr: Sticka till Tallinn! I traditionell stickfest-anda blir det garnlotteri, knit battle, knit quiz och mycket, mycket annat. Tallinn är målet för resan och förutom att man får chansen att upptäcka staden så finns det flera fina garnbutiker i staden som dessutom ger deltagare på STT fina rabatter.

Sen är det äntligen dags att öppna upp butiken på veckans bästa dag – lördag! Efter att ha haft sommarstängt sedan midsommar så har vi från och med imorgon öppet som vanligt 10-14 (lite längre fram i höst sträcker vi ut den tiden ett par timmar). Tips: det kan understundom bli lite trångt i butiken framåt tolvtiden…men mellan 10 och 11 brukar vi vara ganska ensamma…

I skylten just nu grått och rosa – inspirerade av en magnifik bukett med liljor i samma nyanser. skyltaug

 

Vinnare i 600-tävlingen!

SiV-13 är slut och det har varit en fantastisk helg på många sätt! Deltagare, arrangörer, sponsorer, utställare och workshopledare har tillsammans skapat en tillställning där man verkligen mår bra.

Här är bara ett axplock på allt som hänt under helgen och i veckan kommer Stickfest i Västs hemsida och blogg att uppdateras på alla sätt och vis – dels med lite avrapportering efter den gångna helgen men också lite mer information inför “Sticka till Tallinn”.

Nu skall det i alla fall avslöjas vinnare. Tack för alla tips och inlägg om “vår-stickning”…och du, vet du inte riktigt vad du skall sticka så finns det 80-talet förslag i kommentarerna från förra inlägget 🙂 Följande som tar hem vinsterna i förra inläggets utlottning:

Ullcentrums 1-trådiga garn med Karbonz rundsticka går till Margareta Svensson

Noro Taiyo Sock med Karbonz strumpstickor går till Ulrika Eriksson

Cotton Silk går till BM Björkvald.

 

Väldigt vad vi lottar ut hela tiden :-)

Mer än 600 personer gillar nu vår sida på Facebook och det är klart att det kan man ju inte förbigå.

Vårsolen tittar fram och lite blyg vårvärme nalkas samtidigt. En dammig solstol fick rama in de varor vi har som vinster i utlottningen denna gång.

För att delta i utlottningen behöver du inte vara medlem eller “gilla” på Facebook utan endast svara här nedan i kommentarsfältet på följande fråga: “Vad tycker du om att sticka vid den här tiden på året – vare sig du stickar framför Vasaloppet, på bänken i solgasset eller “bara” stickar?” 

Vinsterna är tre stycken till antalet och består av våra senaste nyheter:

En gammal favorit är tillbaka: 1 härva 1-trådigt ullgarn från Ullcentrum i kombo med KnitPros rundsticka Karbonz i 3,5mm (garnet behöver inte alls stickas på 3,5 mm utan blir lika fint på såväl 2:an som 7:an…eller ännu glesare).

100g av Noros senaste garn Taiyo Sock Yarn i kombo med KnitPros strumpsticka Karbonz i 3 mm (garnet behöver givetvis inte alls stickas på dessa stickor till sockor utan blir lika gott som sommartoppen, handledsvärmare eller skira sjalen)

500g av Hjertegarns mjuka Cotton Silk – 10 nystan som räcker till…ja, det som vinnaren tycker att det passar! En topp, en tröja, en sjal, ett par tofflor…

Svar på frågan, och därmed också deltagande i dragningen, kan lämnas fram tills dess att årets Stickfest i Väst är till ända – dvs fram till klockan 15.00 söndagen den 17 mars 2013. Vinnare presenteras här på bloggen måndag den 18 mars 2013.

 

Tips från coachen & Tor

Några tips som kommit upp flera gånger de senaste dagarna:

När man stickar randigt på rundsticka så blir det lätt “hack” i färgövergångarna. För att komma förbi det problemet är en av lösningarna på detta att man varv 1 stickar alla maskor och varv 2 lyfter den första maskan.

Vanligaste minskningen kring en raglan är att man före markören stickar 2m tillsammans och efter markören lyfter 1m, sticka 1m, dra den lyfta över den stickade. En variant på den senare minskningen är att man stickar 2m tillsammans vridet. Varför kan man fråga sig och ja, många tycker att det blir en lite tightare och snyggare minskning. Själv gör jag än det ena än det andra.

Randa med randigt garn – här är det nya Big Delight som är använt och randat med – färgerna Rosenträdgård och Atlantis blev fina tillsammans i lilla barntröjan.

Imorgon, söndag 1/7 klockan 10.00 då öppnar anmälan till Stickfest i Väst – i öst. Genom ett samarbete mellan Deisy Design och Yll&Tyll har det blivit möjligt att ta med stickfesten till Enköping och Härjarö resort. Vi kallar stickfesten i öst för Tor och varför kan du finna ut på bloggen. Precis som vanligt är det massor av fina workshops och tillresta garnbutiker och annat kul. Hur du anmäler dig hittar du som vanligt på hemsidan.

Kontraster och Stickfest i Väst

En underbar vårdag i Göteborg och Noros garn Aya är som gjort för att sitta och njuta av en stickning i solen! Att då sitta mitt i förödelsen efter en dränering skapar kontrast och ger verkligen garnet karaktär i den dramatiska färgsättningen när allt runtomkring är riktigt lerigt brungrått. Rätt stickning på rätt plats med andra ord.

Nästa helg, 23-25 mars, är det återigen tid för Stickfest i Väst! Sjätte året som vi håller till på Grötö utanför Göteborg. Har du vägarna förbi är du hjärtligt välkommen – det finns några workshopar som fortfarande har platser kvar, men man kan alltid komma till SiV och bara sticka och ha det gott. Missa inte heller tävlingen som finns på SiV-bloggen – sista dag för deltagande på fredag! Alla kan vara med, oavsett om man skall med på SiV eller ej.

Stickfest i Väst närmar sig

Nu är det mars och inte så många dagar kvar tills årets Stickfest i Väst! Det finns strö-platser kvar på många workshops om man vill boka sig till det, men man är mycket välkommen ut till Grötö och ta det som ett stickcafé: ta en fika, snacka stickning, spana in utställare på Torget och ha det bra! Vill du boka upp dig för lunch eller workshop så maila till anmalan@stickfestivast.se All information om årets SiV finns på www.stickfestivast.se