månadsarkiv: mars 2013

Glad påsk!

Dags för påsk! Skärtorsdag har vi öppet 11-16, resten av påskhelgen är det stängt. Här är ett urval glada nyheter som kommit in under veckan – samtliga är bomullsbaserade garn från Adriafil:

Baruffa är ett fantastiskt garn där ett garn är sytt fast på ett band av tyll. 90:-/50g (90 meter).

Navy är något som efterfrågats mycket – ett grovt garn (likt tidigare Ice från Garnstudio) som ger grovt, lite rep-liknande, utseende till det stickade. 46:-/50g (75 meter).

Det “mixade” nystanet är Margita – en mix av bomull/viscose. Bilden gör inte alls rättvisa till detta tweed-liknande garn. 62:-/50g (70 meter).

Petalo gömmer sig lite blygt…en kvalité i ren bomull som ger effekten av en mohair. Många har frågat efter ett “mohairgarn för sommaren” – här har vi det! 75:-/50g (150 meter).

Nederst är det påbörjat en liten babykofta i fina Poema – lätt merceriserad, flerfärgad bomull som randar/blandar sig väldigt trevligt. 60:-/50g ( 135 meter).

Nu skall här test-stickas hela helgen! Glad påsk!

Vinnare i 600-tävlingen!

SiV-13 är slut och det har varit en fantastisk helg på många sätt! Deltagare, arrangörer, sponsorer, utställare och workshopledare har tillsammans skapat en tillställning där man verkligen mår bra.

Här är bara ett axplock på allt som hänt under helgen och i veckan kommer Stickfest i Västs hemsida och blogg att uppdateras på alla sätt och vis – dels med lite avrapportering efter den gångna helgen men också lite mer information inför “Sticka till Tallinn”.

Nu skall det i alla fall avslöjas vinnare. Tack för alla tips och inlägg om “vår-stickning”…och du, vet du inte riktigt vad du skall sticka så finns det 80-talet förslag i kommentarerna från förra inlägget 🙂 Följande som tar hem vinsterna i förra inläggets utlottning:

Ullcentrums 1-trådiga garn med Karbonz rundsticka går till Margareta Svensson

Noro Taiyo Sock med Karbonz strumpstickor går till Ulrika Eriksson

Cotton Silk går till BM Björkvald.

 

Väldigt vad vi lottar ut hela tiden :-)

Mer än 600 personer gillar nu vår sida på Facebook och det är klart att det kan man ju inte förbigå.

Vårsolen tittar fram och lite blyg vårvärme nalkas samtidigt. En dammig solstol fick rama in de varor vi har som vinster i utlottningen denna gång.

För att delta i utlottningen behöver du inte vara medlem eller “gilla” på Facebook utan endast svara här nedan i kommentarsfältet på följande fråga: “Vad tycker du om att sticka vid den här tiden på året – vare sig du stickar framför Vasaloppet, på bänken i solgasset eller “bara” stickar?” 

Vinsterna är tre stycken till antalet och består av våra senaste nyheter:

En gammal favorit är tillbaka: 1 härva 1-trådigt ullgarn från Ullcentrum i kombo med KnitPros rundsticka Karbonz i 3,5mm (garnet behöver inte alls stickas på 3,5 mm utan blir lika fint på såväl 2:an som 7:an…eller ännu glesare).

100g av Noros senaste garn Taiyo Sock Yarn i kombo med KnitPros strumpsticka Karbonz i 3 mm (garnet behöver givetvis inte alls stickas på dessa stickor till sockor utan blir lika gott som sommartoppen, handledsvärmare eller skira sjalen)

500g av Hjertegarns mjuka Cotton Silk – 10 nystan som räcker till…ja, det som vinnaren tycker att det passar! En topp, en tröja, en sjal, ett par tofflor…

Svar på frågan, och därmed också deltagande i dragningen, kan lämnas fram tills dess att årets Stickfest i Väst är till ända – dvs fram till klockan 15.00 söndagen den 17 mars 2013. Vinnare presenteras här på bloggen måndag den 18 mars 2013.