Kategoriarkiv: Julkalender

“Deisy X-mas” – tävling!

Fr o m imorgon måndag så öppnar vi upp för deltagande i vår jultävling som vi kallar “Deisy X-mas” där alla kan delta ända fram till och med den 30 november 2015. Det blir en liten aktivitet i väntan på att vår julkalender drar igång.

Hur deltar man?

Tillverka en julgransdekoration. Lämna eller skicka in den till oss på Deisy Design så att vi har den senast den 30 november 2015. Deisy Design, Avenyn 39, 411 36 Göteborg.

Vad finns det för begränsningar?

Man måste använda stickning eller virkning som grundteknik men självklart kan man kombinera detta med t ex broderi eller annan teknik. Dekorationen får vara max 20 x 20 cm och av en vikt så att det är rimligt att hänga den på ett eller annat sätt i en normalstor julgran. Man får endast delta med ett bidrag per person.

Vad händer med bidragen?

I och med att du har skickat in/lämnat in ditt bidrag till oss så har du också skänkt den. Vi kommer sedan att ha bidragen till försäljning i butiken under december. Alla intäkter av försäljningen av dessa bidrag går oavkortat till organisationen “Hand in Hand”.

Vem vinner?

En jury bestående av oberoende personer (stick-och virkkunniga såväl som icke sådana  som såklart inte kan delta i tävlingen) kommer att utse en vinnare tillsammans med ett par tröstpris. Vinnare meddelas på Luciadagen den 13 december 2015. Första priset i tävlingen är ett presentkort på 400:- hos Deisy Design (går att använda både i webbutiken och i butiken på Avenyn…eller på Marstrand om man vill vänta till i juni när vi öppnar där igen).

Nu då?

Ja, nu är det bara att sätta igång och klura på vad du vill göra för bidrag. Nedan är bara ett par inspirationsbilder från Garnstudio/Drops Design för att sätta igång tankarna.

1008-11009-1

1047-1

Lucka 24: Vi önskar God Jul med San Fransisco!

sanfran2Sista luckan för i år… Tack alla tusentals stickare som surfar förbi vår blogg – speciellt under december när det är ordentligt med aktivitet här!

Idag firar vi av julen med att bjuda på ett sprillans nytt mönster ur kollektionen “Jorden runt på 80 sjalar!” – vår kollektion av olika typer av halsvärmare.

San Fransisco” är en sticktekniskt liten kul grej att sticka – man kombinerar lite vågrätt och lodrätt med lite såndär stickning och lite sisådärstickning – självklart kan man göra den 180 cm lång eller som här; till en liten nätt löskrage.

Denna är gjord i ett enfärgat garn och ett flerfärgat garn och det kan typ användas precis vad som helst – så länge du håller dig till kvalitéer som har ca 170-200 meter/50g. Fick man för sig att sätta igång med Snickesnack som var ett mönster i en lucka för ett par dagar sedan – ja då kan denna vara supersnygg att kompletera med!

Självklart går det att använda mycket, mycket annat också – tänk bara på att kompensera hur många maskor du lägger upp om du byter kvalité. Har du frågor kring detta är du hjärtligt välkommen att ringa oss: 031-20 25 75.

IMG_6539

Med detta stänger vi bloggen för i år och önskar er alla en riktigt God Jul, Gott Nytt År och härliga vintertider framöver!

/Linda, Febelisen, Mia, Anna och Deisy

PS: För er som är med i sjalklubben “Jorden runt på 80 sjalar!” så är denna sjal bara ytterligare en design och har inget som helst att göra med era tecknade prenumerationer 😉 DS

Lucka 23: Passa-på-pris-på-Taiyo!

Vi har ett antal nystan i Noros underbara bomullsbaserade garn som heter Taiyo. Idag shoppar du dessa genom att ta 3 och betala för endast 2! 120:-/nystan = 50g.

Erbjudandet gäller idag endast i butiken på Avenyn i Göteborg och vi öppnar idag på lille-julafton klockan 11 som vanligt men vi stänger däremot klockan 16. Det finns inte mängder av nystan utan här gäller det verkligen att hållas sig framme för erbjudandet i dagens lucka gäller självklart bara innevarande lager och så långt det lagret räcker.

taiyo

Lucka 22: Shoppa loss för 300:-

Besöker du butiken på Avenyn idag den 22/12-14 och handlar för minst 300:- till ordinarie pris så får du välja en fri vara från vårt julbord!

Kanske en liten tomte…ett tovat grytunderlägg…ett par super-sockar eller lite julgranskulor lagom till lille-julafton 🙂

Erbjudandet gäller så långt lagret räcker och ej de färdigstickade tröjorna från Viking of Norway.

IMG_6411-0.JPG

Stort grattis till Théa Gustafsson som vann utlottningen i gårdagens lucka!

Lucka 21: Fjärde advent måste firas rejält!

Vi hade ett par ex kvar av det oemotståndlig, fantastiska, helt magiska paketet av ArtYarns “Kaleidoscope Cashmere Crochet Scarf Kit” och då kändes det på pricken rätt att faktiskt lotta ut ett av dessa idag så här ett par dagar för jul!

Garnet som används är Cashmere 1 från ArtYarns – handfärgat och så mjukt så det är precis helt omöjligt att beskriva!

Du kan vinna det! Värdet av paketet är ca 1600:- och mönster på engelska medföljer till sjalen men självklart kan man gå loss på garnet och göra lite vad som helst 🙂

Hur skall man då vinna det? Jo, lätt som en plätt! Svara på följande fråga här eller på vår Facebook-sida: vilket är ditt favorit-material att sticka med?

IMG_6480.JPG

Lucka 20: “Snickesnack”

I lucka 20 blir det “Snickesnack. En liten rätstickad mudd som man kan sticka enfärgad, i flerfärgat garn eller som här – randig men en enfärgad och en flerfärgad.

Man gör pulsvärmaren i önskad längd. Antingen som en liten kort mudd eller som här lite längre och med en öppning för tummen.

Vi har valt mjuk alpacka i kombination med flerfärgat garn med lite glitter-känsla, men vi har också lagt med Crazy Zauberball som den flerfärgade. Eller så kan man tänka sig att man stickar med två enfärgade: en svart och en vit – det hade ju blivit super-läckert!

Ha en riktigt trevlig lördag!

Stjärnmärkta foton9

Lucka 18: Tänkvärdheter :-)

Idag blir det lite tänkvärda ord i luckan! Det finns en liten bok som heter “At knit’s end – meditations for women who knit too much” av Stephanie Pearl-McPhee (det skall nämnas att boken behandlar såväl kvinnliga som manliga problem 😉

Fritt översatt från sidan 56 i den boken så finns står följande att läsa:

skyltWe cannot waste time. We can only waste ourselves. – George M. Adams. 

Ibland när jag stickar så kommer det upp människor till mig och säger saker som till exempel “Åh jag önskar att jag kunde sticka, men jag är liksom bara inte den typen av människa som kan sitta och slösa bort tid på det sättet”. Hur kan stickning vara slöseri med tid? För det första, jag sitter aldrig och bara stickar; jag stickar och tänker, stickar och lyssnar, stickar och tittar. För det andra, du slösar ju inte bort tid när du får ett användbart och vackert projekt som resultat. 

Jag skall påminna mig själv om att inte alla förstår. Jag skall försöka att hålla mig från att fråga andra vad de gör när de tittar på TV.”

Sen har vi en annan liten bok med tänkvärdheter som heter “Knitticisms…and other purls of wisdom”. I kapitel 2 avhandlas något som vi upplever i butiken varje dag och här kan vara några bra anledningar att lägga på minnet:

2“Ofelbara ursäkter för att köpa garn:

1. Denna färgen – kan kanske eventuellt – någon dag utgå. 
2. Utan allt det där garnet så kanske ditt lager av stickor kommer att rosta. 
3. Du behöver alltid accentuerande färger – och du behöver alltid grundfärger till dina accentuerande färger. 
4. Det är bäst att shoppa på sig nu – det kan bli en bristvara! 
5. Garn behöver man inte laga, damma, skrubba eller dammsuga. 
6. Garn isolerar huet.
7. Det är olagligt att stjäla det. 
8. För att stödja fårägare. 
9. Endast en härva till gör ju ingen skada. 
10. Du sparar bensin – istället för att åka fram och tillbaka till butiken senare eftersom du vet att du ändå kommer att köpa det. 
11. Det är billigare än terapi. 
12. Garn är inte fettbildande.”

PS Nu är det snart endast en månad kvar till anmälan till Stickfest i Väst-2015! Före julafton kommer hela programmet att stå färdigt och sen gäller det bara att hänga på låset klockan 20.00 den 20 januari 2015. För mer information: www.stickfestivast.se DS

Lucka 17: Specialare – Drops ❤️ you #4

Vi har fått in ett begränsat parti av Drops ❤️ you #4 – ett antal kilon i blandade färger som vi just idag säljer för endast 15:-/nystan!

Garnet var en älskad kvalité som var ett av de tillfälliga garner i Drops kollektion av ❤️you-garner. En härlig blandning av ull/alpacka/lin med en masktäthet på runt 17m/10 cm.

För att ta del av erbjudandet så måste man idag ta sig till butiken på Avenyn i Göteborg. (Eftersom antalet nystan är så begränsat är det omöjligt för oss att lösa det både per postorder och i butik.) Erbjudandet gäller endast idag och ej i kombination med andra erbjudanden eller rabatter.

För den som är sugen på fler ❤️you-garner så är chansen väldigt, väldigt, väldigt stor för att vi kommer att se en sådan under slutet av vintersäsongen…

IMG_6434.JPG

Lucka 16: Allinge

En av sjalarna ur kollektionen “Jorden runt på 80 sjalar!” – och faktiskt den som kom till först – är “Allinge”. Inspirationen kom då Bornholm besöktes i slutet av sommaren. Färgerna vid stranden var helt enkelt tvungna att bli en sjal! Här är det enkel rätstickning i själva sjalen och finessen kommer i efterarbetet då man virkar strandkanten längs med långsidorna.

Idag säljer vi materialet till sjalen för endast 250:- (ordinarie pris ca 400:-). Väljer du att beställa varan och få den hemskickad så tillkommer frakt om 29:-. Beställer den gör du genom att skicka ett mail till info@deisydesign.nu och kommer du förbi butiken går det självklart utmärkt att välja andra färgkombinationer än den på bilden.

Stjärnmärkta foton8

Erbjudandet gäller så långt innevarande lager räcker och ej tillsammans med andra erbjudanden eller rabatter.

Tack till fotograferna: Wilhelm Hansson, Mia Dehmer och Jessica Wallén.