månadsarkiv: juli 2009

Sista minuten tips inför fredag

Fredag avslutas Drops Super Rea på bomullsgarn för vår del eftersom vi har stängt på lördag. Några sista-minuten tips…

Filten i Muskat Soft är både rolig att göra och en festlig färgklick i vilken fåtölj som helst. Ordinarie pris 815:-, rea pris: 485:-. Sen kan man ju göra den filten i precis vilket material som helst. Sålde till exempel idag till den i rosa/gröna färger och Paris istället, gjorde den ju nyligen i Drops Merino i babystorlek.

Långkofta i svala Bomull-Lin (som nyligen kom i ett par nya grå toner). Denna variant bjuder dessutom på lite trevlig flätstickning. I garnet finns det dessutom ett gäng fina tunikor som passar till garnets tyngd. Linet och bomullen trivs ihop så det är dessutom riktigt skönt att bära. Ordinarie pris, storlek M: 611:-, rea pris: 364:-.

Gå lös på att göra något i massor av färger när priset är så bra. Denna klänning kan man ju givetvis också göra enfärgad men mönstret kommer fram väldigt fint när man leker med många färger. Mönstret är för övrigt väldigt roligt att sticka och kan ju användas till det mesta. Ordinarie pris, storlek M: 527:-, rea pris: 323:-.  

Sist ut i är en klassisk tröja i Paris. Själva tröjan är fotograferad lite missvisande då man kan få för sig att den är mycket liten och tight. Ta istället en titt på måtten så visar dessa att modellen är en fin och enkel, lite grövre bomullströja. Ordinarie pris, storlek M: 350:-, rea pris endast 210:-. Gör man den enfärgad kommer man ner ytterligare i pris!

Har vi inte inne det du söker på fredag så går det utmärkt att beställa garnet, förskottsbetala det och hämta det i nästa vecka.

Grönt är skönt

Tycker verkligen att det är något visst med att sticka i grönt. Eller så är det kanske det att det så många fina nyanser…

Här är det ett Garnstudio mönster som använts och stickats rätt upp och ned – fast naturligtvis med lite små, små ändringar. Istället för Vienna har Drops Symphony använts och istället för att ha samma garn hela tiden så har jag i början, dvs den nedre mönsterbården, använt superlyxiga “Beaded Mohair & Sequins” från ArtYarns samt att det är stickat med ett nummer mindre på stickan än i orginal. Det blir en oerhörd fin tyngd i plagget – det hjälper båda garnerna till med – och ett helt annat fall än vad som är fallet med Viennan i orginalplagget. Eftersom det fanns ett par meter pärl/paljett garn kvar så virkades en liten kant med detta runt ringningen. En väldigt rolig sak att sticka!

(Under ponchon skymtar fina koftan i Allino – trevlig linkvalité i 50% lin och 50% bomull – finns i många vackra färger.)

Semesterstickning

Nytt i hyllan är M&K Linen – det har nu kommit i ett gäng med nya färger som kändes riktigt tilltalande. Den gröna var väl inte den nya…men det var nog “landet-handväskan” som inspirerade. Urgott att sticka med detta garnet på KnitPro!

Mönstret är Skrållan. En av de där klassikerna som ligger på vår hemsida som man kan variera i det oändliga. Stickade den just i lite mer vintrig variant…men det får bli ett senare tips i kyligare tider. Man stickar på skrå, rätstickning och kantar eventuellt efteråt med samma garn eller annat. Tror att denna skall få en liten virkad uddkant i Cotton Viscose… (Enda lilla skillnaden från mönstret är att det är stickat med stickor nummer 5 istället för 7.)

Crazy Zauberball

Garnet som ligger i underbart nystade nystan har en kund skickat in en härlig bild på.

M köpte 1 nystan av garnet och det räckte till ett par strumpor storlek 40 samt ett par barnsockor som alltihopa syns på bilden nedan. Tack M för den informationen!

Färgen på bilden är tillfälligt slut men flera andra finns inne och denna kommer snart tillbaka.

Ja då var det lite reatips igen…

I pågående sommargarnsrea så finns det en sak som man verkligen kan passa på att göra: virka/sticka roliga grytlappar! Även om man går loss på många olika färger så blir det hela väldigt prisvärt. Här är det stickat i glada färger i Paris på en 40 cm rundsticka och därefter virkat runt lappen med lite mer färg. Gör man det så här: i Paris och flerfärgsstickning så blir det en riktigt tjock och effektiv grytlapp. Fem färger är använda och då räcker garnet till ett par. Får väl kategoriseras som ett WIP då det är lite trådar kvar att fästa…

Lite mer detaljerat mönster – om man skulle vilja sticka in t ex katter i rader eller lite mer “smått” motiv – då är Safran det bästa alternativet.

Naturligtvis så kan ju grytlappen dessutom vara rund, triangelformad eller inte alls stickad utan traditionellt virkad. Virkar man med fasta maskor men tar endast i ena bågen på efterföljande varv får man en fin randningseffekt. Har gjort det i t ex Debbie Bliss “Eco” som blev väldigt bra….just den grytlappen finns för tillfället just nu i Marstrandsbutiken. Däremot finns mönstret på den nu bland våra gratismönster.