Ja då var det lite reatips igen…

I pågående sommargarnsrea så finns det en sak som man verkligen kan passa på att göra: virka/sticka roliga grytlappar! Även om man går loss på många olika färger så blir det hela väldigt prisvärt. Här är det stickat i glada färger i Paris på en 40 cm rundsticka och därefter virkat runt lappen med lite mer färg. Gör man det så här: i Paris och flerfärgsstickning så blir det en riktigt tjock och effektiv grytlapp. Fem färger är använda och då räcker garnet till ett par. Får väl kategoriseras som ett WIP då det är lite trådar kvar att fästa…

Lite mer detaljerat mönster – om man skulle vilja sticka in t ex katter i rader eller lite mer “smått” motiv – då är Safran det bästa alternativet.

Naturligtvis så kan ju grytlappen dessutom vara rund, triangelformad eller inte alls stickad utan traditionellt virkad. Virkar man med fasta maskor men tar endast i ena bågen på efterföljande varv får man en fin randningseffekt. Har gjort det i t ex Debbie Bliss “Eco” som blev väldigt bra….just den grytlappen finns för tillfället just nu i Marstrandsbutiken. Däremot finns mönstret på den nu bland våra gratismönster.

2 tankar kring ”Ja då var det lite reatips igen…

  1. Linda

    Ja – Deisy Design finns på Marstrand men med mer eller mindre ett helt annat sortiment…fast lite garn finns där ju 🙂

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *