månadsarkiv: september 2009

Zauberball yra och “So you think you can knit”!

Flera fina färger av Zauberball inne igen – till exempel den gröna som jag vet många väntat på…

Imorgon är det Syfestival i Borås för vår del, för det är något som vi måste besöka för att uppmuntra att de åter lägger en “festival” i västsverige. Vi på Deisy Design kör en höst-kickoff för att fira att hösten är här och att det är full rulle med alla inspirerande kunder som stickar mössor, vantar, koftor, sjalar, halsdukar, vantar, sockor, grytlappar, tröjor, filtar, pannband, västar, fuskopolos, babykläder, benvärmare, pulsvärmare, raggsockor – ja, allt kul som man kan hänga på stickorna…eller virknålen! Vi kanske syns i Borås?!

Vill gärna slå ett slag också för VisaLisas fantastiska, helt formidabla projekt i form av “So you think you can knit” – vilken tid, energi och hängivelse Lisa lägger ner. All eloge till dig för detta! Även om man inte är med i själva tävlingen kommer det att bli oerhört roligt att följa utvecklingen. Lycka till alla deltagare!

Sista chansen på Viking och L.O.O.Y

Vi gör plats för nya varor och rear ut lite L.O.O.Y för 50:-/hg. I stället för den ekologiska kvalitén har vi denna säsong Vikings Eco-Alpaca och Eco-ull – trevliga, lite grövre, eco-garner till bra priser (84:- respektive 54:-/hg).  Har lagt upp och stickat ett par varv…skall bara bli några varv till innan det fotograferas… Nedan är några färger i eco-ullen som, liksom alpacan, alltså är från får/alpackor som strövar fritt, löser gödslingen av sin mat själva, tvättas i ekologiska medel och är helt ofärgade.

Dessutom flaggar vi för att vi inte kommer att ha Viking Superwash i lager längre så det blir sista chansen för den på ett tag.

WIP

Det kan helt klart konstateras: dessa stickor matchar inte stickningen… De är inte alls dumma att sticka med, men ibland kan man helt “sticknördigt” känna att garn och stickor också skall vara fina att titta på. Skulle helt klart ha haft ett par KnitPro i detta fina nya garn från Araucania som heter Azapa. Ett annat garn från samma ställe är Copihue som vi just nu har till specialpris i webbutiken: ta tre betala för två (gäller naturligtvis också i butiken på Avenyn – så långt lagret räcker).

Azapa har vi inne i ett par färger och det blir väldigt fint och mjukt. I mössan här lades in lite rosa Nora för att…ja, mest för att det var kul…men också för att det gav lite extra stadga.

Vill man inte ha glitter så finns det en rosa Drops Alpaca som hade varit perfekt att lägga till. Efter kanten är glittret släppt för att inte få så mycket stadga i mössan utan lite mer “pös”.