månadsarkiv: oktober 2016

50-års festen oktober: “Ullevi”!

ullevi3Vi avslutar jubileumsmånaden med ett sprillans nytt mönster i vår Göteborgs-kollektion: den virkade mössan “Ullevi”! Det var kombinationen av färg och form på stolarna inne på arenan som inspirerade oss till att virka en mössa med utgångspunkt från detta.

Ullevi invigdes klockan 18.15 den 29:e maj 1958. Ett par timmar efter invigningen la Gunnar Gren det första fotbollsmålet på arenan inför en publik bestående av svindlande 49 493 personer. Efter diverse olika tillbyggnader, ombyggnader, förstärkningar mm satte Håkan Hellström nytt publikrekord i år då hans konsert den 5/6 2016 hade fantastiska 70 144 personer i publiken!

Ullevi virkas med framför allt stolpar i tre olika färger. Vi har avslutat vår variant med ett varv med kräftgång i vit för att dra en parallell till hur Ullevi ser ut uppifrån.

ullevi2Vi passar också på att gratulera Sara Blom som har vunnit material till en “Miami” som vi lottade ut förra veckan.

Om en månad kommer det ett nytt Göteborgs-mönster och i samma veva drar vi igång vår julkalender där det som vanligt öppnas en lucka varje dag – välkommen förbi här då igen!

 

50-års fest i 30 dagar!

Idag, den 4/10 1967, öppnade den första Deisy Design-butiken på Eklandagatan 8. Det var nästan exakt 1 år efter att firman registrerades. Min mamma, Deisy, låste upp dörrarna och med assistans av min mormor Anna så blev det invigning! Sedan dess har Göteborgs-butiken flyttat till Kungsportsavenyn 39 och sedan 42 år har vi en sommarbutik på Marstrand. Vi hade under många år också två butiker i Gamla Stan i Stockholm.

Under kommande 30 dagar kommer vårt 50-års jubileum att firas mer eller mindre varenda dag och vi drar igång festligheterna med en utlottning!

På bilden en kofta i Ullcentrums 2-trådiga ullgarn. En produkt som vi är stolta att ha i butiken! Ullcentrum värnar om att ta hand om den svenska ullen och om svenska den svenska mönsterskatten. De samlar själva in all ull från gårdar på och nära Öland och värnar om naturmaterialet. linen

Från idag och till och med midnatt fredag 7/10-16, kan du delta i en utlottning av 400 gram av denna ull. 400 gram som t ex räcker till koftan på bilden. Du väljer själv så klart vilken färg du önskar och har du inte möjlighet att hämta vinsten i butiken på Avenyn så skickar vi det hem till dig utan extra kostnad. Medverkar gör du genom att antingen här eller på vår Facebook sida kommentera detta inlägg genom att svara på frågan: “Vilket är ditt favoritmaterial att sticka med?”

Och du – glöm inte att följa oss på Facebook så att du inte missar några andra kuliga händelser under den närmaste månaden!