50-års festen oktober: “Ullevi”!

ullevi3Vi avslutar jubileumsmånaden med ett sprillans nytt mönster i vår Göteborgs-kollektion: den virkade mössan “Ullevi”! Det var kombinationen av färg och form på stolarna inne på arenan som inspirerade oss till att virka en mössa med utgångspunkt från detta.

Ullevi invigdes klockan 18.15 den 29:e maj 1958. Ett par timmar efter invigningen la Gunnar Gren det första fotbollsmålet på arenan inför en publik bestående av svindlande 49 493 personer. Efter diverse olika tillbyggnader, ombyggnader, förstärkningar mm satte Håkan Hellström nytt publikrekord i år då hans konsert den 5/6 2016 hade fantastiska 70 144 personer i publiken!

Ullevi virkas med framför allt stolpar i tre olika färger. Vi har avslutat vår variant med ett varv med kräftgång i vit för att dra en parallell till hur Ullevi ser ut uppifrån.

ullevi2Vi passar också på att gratulera Sara Blom som har vunnit material till en “Miami” som vi lottade ut förra veckan.

Om en månad kommer det ett nytt Göteborgs-mönster och i samma veva drar vi igång vår julkalender där det som vanligt öppnas en lucka varje dag – välkommen förbi här då igen!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *