Kategoriarkiv: UFO

Midsommarglädje känns bättre

GallervärmareMan kan ju inte försvinna ut i sommarnatten med ett sådant trist inlägg…i skrivande stund är snabba glasmästare här och sätter in ny ruta och saker och ting börjar se ut som vanligt igen.

Tänkte att jag istället skulle pigga upp med lite pulsvärmare – fick ett ryck igår med Kid Silk som ju är ljuvligt mjuk och en ny favorit. Mönster på denna kommer på hemsidan efter helgen – men i princip så är det 40 maskor på st 2.5 mm – sticka rätst ca 18 cm, sy ihop med maskstygn. Virka kant med 2.5mm virknål: 1 fm, 5 lm vilket upprepas i 5 varv. Voilá! Underbar liten mjuk pulsvärmare.

babysetSen har jag sedan länge lovat visa upp vad som blev av cashmeregarnet jag hade med mig för ett par helger sedan. Liten hätta och två små tossor till nyfödd klarar man på ett nystan. Även detta blir oerhört mjukt och fint samt har den stora fördelen mot angora att det inte alls luddar på samma sätt. Här är en väldigt neutral variant, men garnet har vi inne i även: beige, rosa, vitt och ljusblått. 155:-/nystan.

Avslutningsvis – ett litet tips på ett UFO som jag också gjorde mig av med igår: en barntröja i Karisma (också ett riktigt favoritgarn) som liksom inte blev så mycket mer än en mudd…..blev nu istället en pulsvärmare till vuxen. Kul att leka med färg och teknik – Svallvågspeciellt på en så liten grej som en pulsvärmare. Även denna kommer i sommar på hemsidan www.deisydesign.nu

UFO:n

Ett lite ansträngt fenomen detta. Detta med UFO:n alltså. För den oinvigde så står bokstavskombinationen i det här fallet för UnFinishedProjects – en hyfsat vanligt förekommande sak hos den som stickar. Man kan ha tröttnat på färgen, modellen, stickstorleken, kvalitén eller kanske fastnat på något litet omslag i ett diagram eller en halsavmaskning som bara inte går ihop med antalet maskor på stickan.

I de senare fallen så rekommenderar vi er att komma förbi oss i butiken – ibland har vi tid att hjälpa direkt…ibland får man sätta sig på en pall och vänta – men vi vill alltid hjälpa till så långt vi kan. Ofta löser sig problemet så fort man förklarar det högt för någon annan – ibland har man missat några ökningar….och måste repa upp en bit. Kanske kan vi tillsammans se till att det då bli ett UFO mindre här i världen.

Värre är det då med det förra – alltså om man tröttnat på färgen eller garnet lagom till att man skall plocka upp för halsen.  Men sen är det ju så att helt plötsligt, som en blixt från klarblå himmel, så får man för sig att man skall göra färdigt det där som bara har blivit liggande. Så gjorde jag i går och är därför mäkta stolt idag! En filt som påbörjades i höstas och som hade lite monteringsarbete kvar – vips så virkade jag ihop det och fäste trådarna och i morse låg det i soffan den där mjuka pläden som utlovats.

Den skulle bättre matchat broderade kudden….men man kan inte få allt.  Jag hade pippi på att brodera Ehrman kuddar för ett tiotal år sedan så jag får väl helt enkelt ta fram en annan av de tjugotalet jag gjort… Mönstret är från Garnstudio och virkat i Eskimo.

Eskimo pläd