Midsommarglädje känns bättre

GallervärmareMan kan ju inte försvinna ut i sommarnatten med ett sådant trist inlägg…i skrivande stund är snabba glasmästare här och sätter in ny ruta och saker och ting börjar se ut som vanligt igen.

Tänkte att jag istället skulle pigga upp med lite pulsvärmare – fick ett ryck igår med Kid Silk som ju är ljuvligt mjuk och en ny favorit. Mönster på denna kommer på hemsidan efter helgen – men i princip så är det 40 maskor på st 2.5 mm – sticka rätst ca 18 cm, sy ihop med maskstygn. Virka kant med 2.5mm virknål: 1 fm, 5 lm vilket upprepas i 5 varv. Voilá! Underbar liten mjuk pulsvärmare.

babysetSen har jag sedan länge lovat visa upp vad som blev av cashmeregarnet jag hade med mig för ett par helger sedan. Liten hätta och två små tossor till nyfödd klarar man på ett nystan. Även detta blir oerhört mjukt och fint samt har den stora fördelen mot angora att det inte alls luddar på samma sätt. Här är en väldigt neutral variant, men garnet har vi inne i även: beige, rosa, vitt och ljusblått. 155:-/nystan.

Avslutningsvis – ett litet tips på ett UFO som jag också gjorde mig av med igår: en barntröja i Karisma (också ett riktigt favoritgarn) som liksom inte blev så mycket mer än en mudd…..blev nu istället en pulsvärmare till vuxen. Kul att leka med färg och teknik – Svallvågspeciellt på en så liten grej som en pulsvärmare. Även denna kommer i sommar på hemsidan www.deisydesign.nu

1 tanke kring ”Midsommarglädje känns bättre

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *