Kategoriarkiv: Stickat

Pride-mössa!

I Göteborg är det dags för West Pride och inte bara det utan även Euro Pride!

Vi vill uppmuntra tanken, rörelsen, idéerna och verksamheten bakom “pride” och har därför gjort en liten serie inspirerade av just pride-färgerna. Många av sakerna har inga mönster och finns endast i butiken för inspiration men en del som “Pride-sockan” och “Pride-mössan” finns det mönster till. Material till sockan kostar 300:- och då har du möjlighet att inte bara göra dig ett par fina strumpor utan även en matchande mössa. Eventuellt kanske du till och med har kvar garn till att göra ett par pulsvärmare…men det beror lite på din storlek på fot och huvud så där lägger vi inga garantier…

Mössans mönster hittar du gratis här fram till och med söndag 19/8. Strumpan finns endast att köpa direkt i vår butik på Avenyn 39 i Göteborg.

Länk till mössans mönster

 

Lucka 20: “Snickesnack”

I lucka 20 blir det “Snickesnack. En liten rätstickad mudd som man kan sticka enfärgad, i flerfärgat garn eller som här – randig men en enfärgad och en flerfärgad.

Man gör pulsvärmaren i önskad längd. Antingen som en liten kort mudd eller som här lite längre och med en öppning för tummen.

Vi har valt mjuk alpacka i kombination med flerfärgat garn med lite glitter-känsla, men vi har också lagt med Crazy Zauberball som den flerfärgade. Eller så kan man tänka sig att man stickar med två enfärgade: en svart och en vit – det hade ju blivit super-läckert!

Ha en riktigt trevlig lördag!

Stjärnmärkta foton9

Lucka 18: Tänkvärdheter :-)

Idag blir det lite tänkvärda ord i luckan! Det finns en liten bok som heter “At knit’s end – meditations for women who knit too much” av Stephanie Pearl-McPhee (det skall nämnas att boken behandlar såväl kvinnliga som manliga problem 😉

Fritt översatt från sidan 56 i den boken så finns står följande att läsa:

skyltWe cannot waste time. We can only waste ourselves. – George M. Adams. 

Ibland när jag stickar så kommer det upp människor till mig och säger saker som till exempel “Åh jag önskar att jag kunde sticka, men jag är liksom bara inte den typen av människa som kan sitta och slösa bort tid på det sättet”. Hur kan stickning vara slöseri med tid? För det första, jag sitter aldrig och bara stickar; jag stickar och tänker, stickar och lyssnar, stickar och tittar. För det andra, du slösar ju inte bort tid när du får ett användbart och vackert projekt som resultat. 

Jag skall påminna mig själv om att inte alla förstår. Jag skall försöka att hålla mig från att fråga andra vad de gör när de tittar på TV.”

Sen har vi en annan liten bok med tänkvärdheter som heter “Knitticisms…and other purls of wisdom”. I kapitel 2 avhandlas något som vi upplever i butiken varje dag och här kan vara några bra anledningar att lägga på minnet:

2“Ofelbara ursäkter för att köpa garn:

1. Denna färgen – kan kanske eventuellt – någon dag utgå. 
2. Utan allt det där garnet så kanske ditt lager av stickor kommer att rosta. 
3. Du behöver alltid accentuerande färger – och du behöver alltid grundfärger till dina accentuerande färger. 
4. Det är bäst att shoppa på sig nu – det kan bli en bristvara! 
5. Garn behöver man inte laga, damma, skrubba eller dammsuga. 
6. Garn isolerar huet.
7. Det är olagligt att stjäla det. 
8. För att stödja fårägare. 
9. Endast en härva till gör ju ingen skada. 
10. Du sparar bensin – istället för att åka fram och tillbaka till butiken senare eftersom du vet att du ändå kommer att köpa det. 
11. Det är billigare än terapi. 
12. Garn är inte fettbildande.”

PS Nu är det snart endast en månad kvar till anmälan till Stickfest i Väst-2015! Före julafton kommer hela programmet att stå färdigt och sen gäller det bara att hänga på låset klockan 20.00 den 20 januari 2015. För mer information: www.stickfestivast.se DS

Lucka 16: Allinge

En av sjalarna ur kollektionen “Jorden runt på 80 sjalar!” – och faktiskt den som kom till först – är “Allinge”. Inspirationen kom då Bornholm besöktes i slutet av sommaren. Färgerna vid stranden var helt enkelt tvungna att bli en sjal! Här är det enkel rätstickning i själva sjalen och finessen kommer i efterarbetet då man virkar strandkanten längs med långsidorna.

Idag säljer vi materialet till sjalen för endast 250:- (ordinarie pris ca 400:-). Väljer du att beställa varan och få den hemskickad så tillkommer frakt om 29:-. Beställer den gör du genom att skicka ett mail till info@deisydesign.nu och kommer du förbi butiken går det självklart utmärkt att välja andra färgkombinationer än den på bilden.

Stjärnmärkta foton8

Erbjudandet gäller så långt innevarande lager räcker och ej tillsammans med andra erbjudanden eller rabatter.

Tack till fotograferna: Wilhelm Hansson, Mia Dehmer och Jessica Wallén. 
 

Lucka 3: Agnes

Idag bjuder vi på mönstret till pulsvärmaren “Agnes“! Mönstret gjordes för ett par år sedan och har stickat i flera olika kvalitéer men igår fick vi in ett nytt garn som heter Pearl. Det passade bara så på pricken till Agnes att det fick stickas i det på direkten och således blev det dagens lucka. Ett snabbstickat och roligt litet projekt med en uddkant som faller ned lite fint på handen och blir både dekorativt och värmande.

Garnet Perle består av två tunna trådar – den ena är i polyester och på den sitter själva pärlorna och den andra är i mjukaste blandningen av mohair och silke. Finns i hyllorna i butiken på Avenyn och kommer upp i webbutiken under morgondagen.

agnes

Frågorna strömmar om att luckan kom lite senare idag – och det kan så hända att inlägget kommer upp lite senare på dagen OM det skulle vara så att det inte är en tävling eller specialpris som man måste hinna vara med i eller hinna ta del av.

Tema dag 11: Svartvitt

parisVi har jobbat mycket med sjalar under en tid – det fanns ett gäng som jag fantiserade om och som bara ville bli stickade. Plötsligt gavs det tid och ett drygt 10-tal blev tillverkade, fotade och utskrivna i blixtens hastighet så att de var klara till Syfestivalen för ett par veckor sedan. Nu i dagarna kommer de att finnas i webbutiken också.

En personlig favorit (fast det är vääääldigt svårt att välja en) var nog den här som heter “Paris” och som blev helt ljuvlig i Onions Fino Organic Wool + nettle.

En annan svartvitt reflektion som gjordes alldeles nyss ute på den något övergivna altanen: ett par skuggor mot en murstock…visst kunde väl det bli ett intressant mönster att experimentera med på ett framstycke!

svartvit

Sticklingens november-utmaning!

För att göra november-vardagen lite mer intressant så hoppade jag på Sticklingens foto-utmaning!

Det blir ju en utmärkt vana att få in inför årets julkalender som vi kickar igång om nästan precis en månad – med erbjudanden, trix, mönster, tips mm – ett nytt varje dag ända fram till jul.

Nu till dagens tema i utmaningen – varje dag har nämligen ett eget och dagens tema är Händer. Det passade riktigt bra med tanke på att det för bara ett par timmar sedan fästes trådar på härliga vantar stickade i 2 trådar: 1 Baby-Alpaca Silk från Drops och 1 Janome från Noro. Nästan på pricken 1 nystan av vardera räckte till ett gammalt rekorderligt mönster från Drops: 62-24.

2

Med Noro-garn så blir det ju alltid lite som det blir då randningen gör lite som den vill. Jag som aldrig brukar göra två av någonting till butiken tyckte detta var så kul att denna gång blev det två stycken av bara farten!

Sjalen “Ingela”

Det har inte medföljt något foto till vårt populära sjal-mönster “Ingela” och den kan vara lite klurig att se framför sig så detta har vi nu rättat till och för er som redan shoppat på er denna (alldeles särskilt till den kund från Höganäs som saknade detta…) så kommer här en bild för att illustrera hur och var volangerna kommer.

Pst….vi har förresten 35% rabatt på bomullsgarner från Garnstudio hela juli! Paris, Safran, Cotton Light, Cotton Viscose, Muskat och Bomull-Lin – de flesta finns i webbutiken och alla finns i butiken på Avenyn.

ingela1 ingela2

Färgrika cirklar

rund2Det här var roligt att göra! Extra bra passande färgklicken in längst uppe på Avenyn nu när staden kanske behöver lite hjälp på traven i färden mot ljuset och färgerna.

Redan när Drops lade upp denna sjal/filt inför omröstning så fastnade den. I butiken filurade vi fram hur just vår “Wheel of Fortune” skulle se ut och med lite ändringar i kvalité så blev det en regnbågsvariant. Blev liksom extra passande så här i OS-tider…med 5 ringar i regnbågsfärger…

Vi valde att använda nya favorit-garnet Cotton Merino tillsammans med valda färger av Muskat och Cotton Viscose. Alla har mer eller mindre samma grovlek och här var det främst färgkombinationen vi ville åt.

Wheeloffortune

Med denna bomullsvariant blir sjalen lite mindre då dessa valda garner inte “fluffar” upp sig på samma sätt som Lima. Denna är endast mindre sträckt för att den inte skall bli för gles, men vill man går det att spänna ut den en bra bit till för att få den större.

Så här ser originalet ut och mönster finner du här

43-2

 

Lucka 10 – vinnare av alpacka och “apps”

Verkligen fantastiskt roligt att det var så otroligt många som tog sig tid att vara med i gårdagens utlottning! Så himla roligt tyckte jag att det var, så jag drog två vinnare istället för en. Med hjälp av slumpgenerator har vinnare dragits och grattis säger vi till: Ulla och Asfaltsflickan!

glitterIdag slår vi ett slag för det där lilla extra som man göra med sitt stickade i form av band och applikationer. Några av de band vi har till försäljning ger vi idag 10% rabatt på. Du hittar dem antingen i butiken på Avenyn eller i webbutiken.

Än så länge hittar man inte en endaste liten knapp i webbutiken – men vi bygger vidare och senare kommer man att hitta dels Garnstudios sortiment av basknappar men också några av alla de knappar vi har via t ex Adriafil, Modeknappen och Trend-Tex.

Mössan på bilden är en enkel modell i grova garnet Eskimo som vi kallar “Katja”. Där har vi sytt fast en bred paljettresår längs med nederkanten. Sen sitter det ju också en stor paljettfjäril på mössan – om man skulle vilja synas ordentligt 😉

Beställer du i webbutiken så uppger du koden “Jul1013” när du kommer till “kassan” så får du rabatten på de utvalda banden. Är du i butiken så får du självklart rabatten per automatik.