Kategoriarkiv: Stickor

Lucka 4: Strumpstickor i stora storlekar

Idag har vi ett riktigt bra erbjudande på strumpstickor i bambu! 10 stycken paket till försäljning och i varje paket får man ett set vardera av 7, 8, 9 och 10 mm strumpstickor. Perfekt i dessa dagar när det kanske är på sin plats med stora stickor till snabba projekt…

1 paket kostar idag endast 100:-! Väljer du att få dem hemskickade så tillkommer vår standardfrakt på 29:- som vi alltid har – oavsett vikt eller varuvärde.

IMG_6341.JPG

För att lägga vantarna på dessa så mailar du info@deisydesign.nu – uppge i mailet namn och om du vill hämta stickorna i butiken eller få dem hemskickade, så går vi sedan vidare därifrån. Om paketen tar slut så noterar vi det här snarast!

Uppdatering – nu är de slut 🙂

Magic Loop

Måste medges att jag varit lite tveksam till tekniken Magic Loop – liksom inte varit sugen på att överge strumpstickorna… Nog för att det inte är det bästa jag vet att sticka med strumpstickor, men sedan KnitPro kom med sin 15 cm variant då är det inte så dumt alls – både material och längd tilltalar.

När det gällde Magic Loop så trodde jag att man skulle tappa hastigheten helt när man valde att fösa maskorna hit och dit hela tiden. Men inte alls – under semestern skulle detta testas och det var ju lätt som en plätt att sticka på det sättet. Fort gick det dessutom också!

Tror kanske att jag kommer att falla tillbaka till strumpstickor ändå när dessa krävs. Men till alla er som varje dag är inne i butiken och så väldigt gärna vill sticka strumpor men tycker att det är omöjligt att sticka på strumpstickor för de bara “ramlar ur” och blir fula skarvar oavsett teknik och stickor – testa verkligen Magic Loop för då kommer man förbi dessa hinder.

Det på bilden blev inte så väldigt mycket mer än en bit resår – förvisso en väldigt mjuk och varm pulsvärmare i dubbel Alpaca och det är ett utmärkt litet arbete att testa med.

Det finns många förklaringar på Magic Loop på webben – en av dem är Garnstudios video.

Extra stick-lyx

Om man vill lyxa till det ordentligt så har KnitPro kommit med ett nytt set kallat Symfonie Rose: samma fina björk som i vanliga Harmony Woods men med “ädelträ-look”, koppar i metalldelarna och kablar i matchande brun nyans. Allt ligger förpackat i ett elegant träskrin. Som bonus har KnitPro dessutom lagt med en sjalnål i samma trämaterial. 970:- betalar man för hela härligheten.

Alla andra set finns inne precis som vanligt – vanliga lyxsetet ligger fortfarande kvar på samma pris: 590:-.

Knit Picks = KnitPro

Under de närmaste dagarna kommer vi att byta namn på alla ställen där KnitPicks och Harmony Wood finns. Det är inte på något sätt så att stickorna kommer att utgå eller försvinna men det har skett lite omstruktureringar hos tillverkaren vilket visar sig i den lilla skillnaden att KnitPicks kommer att fortsätta finnas och Haromy Woods också – fast endast på den Nordamerikanska marknaden.

Över hela resten av världen kommer exakt samma sticka och exakt samma tillbehör istället att heta KnitPro, Brass-Ni Plated och Symfonie woods! För oss som använder stickorna kommer det egentligen inte att göra så stor skillnad: lite annan förpackning och ny logga men i övrigt kan vi lugna alla oroliga: det är samma stickor – endast nytt namn.

KnitPro

Av stickorna och på stickorna

Var tvungen att sätta händerna i den nya Classic Alpaca direkt och resultatetPulsvärmare blev en lösärm…eller kanske man kan kalla det lång pulsvärmare? Det är väldigt inne med just lösärmar i höst – helst till grova koftan med kort ärm. Den som syns på bild är stickad med 1 tråd Classic Alpaca och 1 tråd Drops Alpaca för att ge en liten, liten turkos/lila färg till det blå. 1 Drops Alpaca och 2 Classic Alpaca räcker till “min” längd, ca 32 cm, vill man ha lite längre för att få till lite mer rejäl ärm så är det 3 Classic Alpaca och 2 Drops Alpaca som gäller.

 Man har det ju inte roligare än man gör sig så virkade på en liten volangkant nederst med endast Drops Alpaca och på denna kant syddes fast ett par lila paljetter. Därtill virkades en liten, liten blomma med Drops Alpaca och lila Glittertråd…så blev det lite glammigt också för den som gillar det.

Socka på GInte alls glammigt men väl så lyxigt att både sticka med och bära är Austermanns aloe vera och jojobabehandlade strumpgarn. Detta är inte av stickorna utan endast förbi hälen. Väldigt gott att sticka med och alldeles speciellt lyxig blir känslan med ministrumpstickor (endast 10 cm långa) i rosenträ. Sockan är en storlek 32 därför räcker det med dessa stickors längd – vill man göra vuxenstorlek så finns ju dock 15 cm i både bambu och fina björkstickorna från KnitPicks.

Tankar kring strumpstickor

Intressant detta med strumpstickor – fick en kommentar om just dessa i förra inlägget – det finns oerhört många som tycker om att sticka med dem. På våra stickcaféer så stickas det strumpor i parti och minut, den ena mer fantastisk än den andra. Själv kan jag känna mig lite sur på mig själv för att jag inte gillar stickorna. Personligen är det nog en gammal fördom som ligger kvar – för jag har verkligen svårt för metallstrumpstickor. Kanske är det för att jag stickar så hårt? Eller för att det låter?

Min färdiga pulsvärmare i Pure Silk – med strumpstickor – blev väldigt fin, och jämn, och när man är färdig slås man av det som jag tycker är den absolut, oöverträffat bästa anledningen med att sticka med strumpstickor: man behöver inte montera när man är färdig!

Samma gäller ju för rundstickor – som jag föredrar, men jag vet många som inte kan tänka sig att använda rundstickor för allt smör i Småland. I en garnaffär möter man naturligtvis många typer av stickare, man föredrar det ena eller andra och en kund kan inte tänka sig en variant som nästa kund inte kan tänka sig att vara utan. Vi har nu försökt att täcka upp så att alla skall kunna hitta någon sort de gillar vad gäller just stickor: rundstickor i plast, metall, bambu eller ädelträ – från 40 cm till 120. Strumpstickor i metall, plast, bambu eller ädelträ – från 2.5 mm och i längderna 20, 15 eller 10 cm. Vanliga jumperstickor i massa olika varianter, färger och längder och som kronan på verket är ju KnitPicks sortimentet som finns i de flesta varianter.

Är det någon sticka du har undrat över hur de känns? Kanske funderat på om ebenholtz verkligen är så goa som det sägs eller om skarvarna inte märks på KnitPicks… Kom förbi butiken och teststicka de stickor som du vill prova på. Passa på nu under sommaren då det är lite lugnare i butiken.

Harmony wood

Det verkar sprida sig en KnitPicks feber över landet 🙂 Våra beställda Harmony Wood stickor från KnitPicks är på väg…men de dröjer till i början av juni för vi ville vänta in dominostickorna som fanns i samma material och som då skall kunna komma med.  Vi har bara hört så mycket positivt om dessa stickor att det skall bli riktigt kul att kunna erbjuda dem: vi kommer att ha “lyxsetet” och “nybörjarsetet”, 40 cm rundstickor, strumpstickor 15 cm och 25 cm – både enstaka och i fina set samt korta vanliga stickor endast 25 cm.

Stickset 

För den oinvigde så är pricken över i:et med dessa stickset att man köper ett etui som innehåller ett visst antal rundstickskablar och ett visst antal rundsticksspetsar – sen kan man använda detta som en liten byggsats: kort kabel med spets 6mm, långa kabeln med spets 5 mm, jätte-långa kabel med spets 7 mm – man skruvar helt enkelt av och på spetsen från kabeln!

Skulle man sedan plötsligt behöva spets 6 mm och den sitter fast i något gammalt UFO…ja, då skruvar man helt enkelt av spetsen, sätter ditt en liten KnitPicks markör (så att man kommer ihåg vilket nummer den stickningen gjordes med) och använder spetsen med en annan kabel. Skulle det sedan vara så att alla kablar är upptagna… och att just den mm-storlek också är upptagen – ja, då har vi så att man kan köpa lösa delar!

Ett snillrikt system som sagt – att stickorna dessutom är vackra och i fint material gör ju inte saken sämre. Dessutom tycker jag att de är riktigt prisvärda då de hamnar i samma prisklass som våra bambustickor. Stickorna kommer upp i webbutiken och på hemsidan när de finns i lager.