Tankar kring strumpstickor

Intressant detta med strumpstickor – fick en kommentar om just dessa i förra inlägget – det finns oerhört många som tycker om att sticka med dem. På våra stickcaféer så stickas det strumpor i parti och minut, den ena mer fantastisk än den andra. Själv kan jag känna mig lite sur på mig själv för att jag inte gillar stickorna. Personligen är det nog en gammal fördom som ligger kvar – för jag har verkligen svårt för metallstrumpstickor. Kanske är det för att jag stickar så hårt? Eller för att det låter?

Min färdiga pulsvärmare i Pure Silk – med strumpstickor – blev väldigt fin, och jämn, och när man är färdig slås man av det som jag tycker är den absolut, oöverträffat bästa anledningen med att sticka med strumpstickor: man behöver inte montera när man är färdig!

Samma gäller ju för rundstickor – som jag föredrar, men jag vet många som inte kan tänka sig att använda rundstickor för allt smör i Småland. I en garnaffär möter man naturligtvis många typer av stickare, man föredrar det ena eller andra och en kund kan inte tänka sig en variant som nästa kund inte kan tänka sig att vara utan. Vi har nu försökt att täcka upp så att alla skall kunna hitta någon sort de gillar vad gäller just stickor: rundstickor i plast, metall, bambu eller ädelträ – från 40 cm till 120. Strumpstickor i metall, plast, bambu eller ädelträ – från 2.5 mm och i längderna 20, 15 eller 10 cm. Vanliga jumperstickor i massa olika varianter, färger och längder och som kronan på verket är ju KnitPicks sortimentet som finns i de flesta varianter.

Är det någon sticka du har undrat över hur de känns? Kanske funderat på om ebenholtz verkligen är så goa som det sägs eller om skarvarna inte märks på KnitPicks… Kom förbi butiken och teststicka de stickor som du vill prova på. Passa på nu under sommaren då det är lite lugnare i butiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *