månadsarkiv: oktober 2014

Finstickeri!

21-22 november 2014

Välkommen till en helg full av inspiration – workshop och stickträff på trivsamma Konstepidemin i Göteborg! 

millecoloriFredag 21 och lördag 22 november är det dags för Stickhelg med tema Kreativitet!

Välkommen till Konstepidemin för att ta ut svängarna med din stickning/virkning och se nya varianter och möjligheter! Lär dig nya maskor och tekniker samtidigt som du umgås och har det trevligt kring stickningen.

Program

Fredag
18.00 – Uppstart och lättsamt fredagsmys

19.00 – Presentation av helgens kollektiva konstprojekt: Tillsammans gör vi ett stickat konstprojekt som sedan lottas ut till en lycklig deltagare på lördag eftermiddag.

ami19.15 – inspirationsföredrag: ”Färglära”. Konstnären Ami Lanmark berättar om färgernas förtjusande värld. Hur fungerar färgcirkeln? Vad påverkar våra färgval? Hur kan vi tänka när vi väljer färg? Efter föredraget delas vi upp i mindre grupper och jobbar vidare på temat färg, garn och kombination….

Senare – kvällen avrundas med stickning och prat…

Lördag
Klockan 9.00-12.00 : ”Finstickeri” – första gruppen startar workshopen som leds avBirgitta Forslund och Linda Berglund Skrubbe. Här skall vi lära oss att utnyttja stickningens alla fantastiska möjligheter! Vi tittar på en hel massa olika maskor/tekniker, lär oss hur man gör dem och hur de kan användas för att skapa detaljer och göra det stickade plagget än mer personligt. (Alla deltagare har en självklar plats i Finstickeriet – du deltar antingen på förmiddag eller eftermiddag – vilket du får veta i samband med att du får din bekräftelse.) Garn finns på plats och du får många tekniker att pyssla med på plats och instruktioner får du med så att du kan fortsätta vidare efteråt. Medtag: stickor i storlek 3-5 mm.

Samtidigt (klockan 9.00) startar verksamheten upp på ”Kreativitetstorget”:

 • angoragarnetShoppa loss hos Angoragarnet. Pernille har till och med en angorakanin så att vi verkligen kan se var angoragarnet kommer ifrån.
 • Testa på att sticka på maskin. Ta med garn eller köp till självkostnadspris och gör stickmaskindig ett par pulsvärmare i ett nafs. Marie Dämbäck har med sig maskinen och materialet som du köper på till på plats (eller tar med dig – tänk på att du vill använda en tunnare kvalité med ca 160meter/50g).
 • Shoppa loss hos Magasin Duett som har med sig sina härliga kvalitéer som t ex standard-log-9c84efSupersoft och prova på att tillsammans med virka Petras läckra ”Rondeller”!
 • Testa att virka/sticka med nya material och använda maskor du kanske inte tidigare utnyttjat. Vi har dukat upp ett bord med en uppsjö av material och färger som du innan kanske inte ens funderat på att använda! lisaLisa Bomble aka Visalisa sitter vid rodret och delar med sig av kunskap och idéer!
 • Shoppa loss hos Syster Gubbla – otroligt fina band i alla möjliga färger och former. Passa på att gå loss och hitta dyrgrip och specialare till att kanta fina koftan med, sätta i håret, sy på favoritkudden mm.
 • It Works! är på plats om du vill se och testa denna nya produkt och i verkligheten
 • Slå dig ner och ta dig tid att gå igenom delar av Birgitta Forslunds fantastiska vintage-bibliotek: mängder av gamla fina stickbeskrivningar och sticktidningar utlovas.

12.00 – 15.00 Här ges det tid till en lång lunch – eller för den som vill:

 • Häng kvar på Kreativitetstorget!
 • Det är vernissage-lördag på Konstepidemin – passa på att besöka galleriet!
 • Under hela lunchen finns Birgitta och Linda på plats och är dina egna ”Stick-coacher” – inget problem för litet eller stort – har du fastnat och behöver komma vidare med din stickning, vill du prata modell/kvalitetsgarn, lära dig montering, titta på vilken typ av modell som passar dig, klura över materialval, hur gör man egentligen den där ökningen som ställt till det för dig så länge… Birgitta och Linda har mängder av erfarenhet och kunskap och delar gärna med sig och här har finns gott om tid att ta itu med både det ena och det andra.

15.00 – 18.00 – ”Fin-stickeriet” för andra gruppen startar samtidigt som självklart ”Kreativitetstorget” är igång ända fram till 18.00.

18.00 – Vi avrundar genom att lotta ut det ”kollektiva projektet” som vid det här laget har blivit ett monterat konstverk som en lycklig vinnare får ta med sig hem!

Hjärtligt välkomna!

Linda Berglund Skrubbe & Birgitta Forslund

linda  birgitta

Anmälan

Det finns ett begränsat antal platser. Du anmäler dig via mail till:birgittaforslund.gbg@gmail.com och därefter får du en bekräftelse med information om hur du betalar. Kostnaden för ovanstående program är 950:- som inbetalas senast 10 dagar efter att du mottagit din bekräftelse.

Vi håller till i lokalen ”Åttan” på Konstepidemin. 8an2Det ligger centralt beläget inte långt ifrån Linnéplatsen i Göteborg.

Önskar du lunch så finns det att boka på den intilliggande restaurangen på Konstepidemin – lunch med vegetariskt alternativ till en kostnad av 85:-. Denna lunch betalas direkt till restaurangen men bokas via oss. Uppge i anmälan att du önskar lunch och vilken typ av mat.

Anmälan är bindande. I samband med att du gör din inbetalning så förbinder du dig till bokningen. Vi har ej möjlighet att göra återbetalningar efter att inbetalning erlagts.

Frågor

Birgitta: 0760-33 43 05 eller mail: birgittaforslund.gbg@gmail.com

Linda: 0707-92 69 96 eller mail: info@deisydesign.nu

Har du lång resväg och behöver sova över under kreativitetshelgen?

Våra tips:

 • Änggårdens Bed & Breakfast (500 meter från Linnéplatsen) är ett nystartat vandrarhem med familjär stämning, inrymt i ett gammalt, vackert renoverat hus i Änggården. Änggårdsplatsen 1, Tel: 0705544760, jim@prescott.sewww.anggardensbedandbreakfast.se
 • Slottsskogens vandrarhem (300 m från Linnéplatsen) är veteranen i vandrarhemsgänget. Vegagatan 21, Tel: 031-42 65 20, mail@sov.nuwww.sov.nu
 • Linnéplatsens vandrarhem (på Linnéplatsen) är ett förhållandevis nytt namn i Göteborgs vandrarhemsflora. Linneplatsen 8, Tel: 031 775 75 75, info@boilinne.sewww.linneplatsensvandrarhem.se

Välkommen! 

Stort tack till vår sponsor: 

logo

Samma information och lite till finns också på eventets hemsida: www.finstickeri.wordpress.com

“Knits for Tits”

KnitsforTitsPå väg till jobbet fick jag hjälp av Karin Boye med uppvisandet av nystickade vanten “Knits for Tits”. Vanten är designad av Karin Alderbrant. 

Genom ett samarbete mellan Jenny och Deisy Design så säljer vi ett kit till vantarna för 100:-. HELA summan går sedan oavkortat till Bröstcancerfonden.

Du väljer om du vill göra vanten i Fabel eller Alpaca – i rosa som på bilden eller i andra färger. Vi har även fått tillsänt oss ett par kits från Järbo garn – tack för det – som gör att vi har möjlighet att sälja ännu fler!

Vi kommer att ha materialsatsen till försäljning i butiken och på Syfestivalen i Stockholm nästa helg tills vidare.

Jenny har alias “Jennypenny” på Ravelry och hennes övriga design finner du här: http://www.ravelry.com/patterns/sources/jennypennys-ravelry-store

Vinnare av sockgarn!

Fantastiskt många deltog i vår utlottning av sockgarn i fredags och eftersom så många var med så slängde vi in ett par tröstpris:

1 set med strumpstickor i metall 15 cm, Järbo, går till: Ann-Marie Frejros! 

1 set med strumpstickor i kolfiber 15 cm, Karbonz, går till: Elaine Lindkvist!

Hela stora högen med strumpgarn från fredagens bild hamnar hos: Karin Falkesjö! 

I samband med detta vill vi också flagga för att öppettiderna i butiken på Avenyn justeras något på lördagar och vi har öppet till 15.00 – välkommen!

oppet

Utlottning av sockgarn!

Så här för att runda av veckans Socktoberfest så avslutar vi med en utlottning för att göra det hela ännu lite mer festligt!

Vinsten är härliga högen på bilden – sockgarner i olika grovlekar och kvalitéer men alla med den gemensamma nämnaren att de är utmärkta, starka garner som passar till strumpor. Självklart är det inget som säger att något enda av nystanen behöver sluta sina dagar som just sockar – de går alla utmärkt att använda till mössor, sjalar, vantar eller kanske början på ett plagg?

För att delta behöver du svara på en enkel liten fråga – antingen här eller på Facebook:

Hur brukar du sticka dina sockor?

Här finns ju lite olika alternativ: på långa strumpstickor, på korta strumpstickor, magic loop eller jag stickar aldrig sockor 😉 Oavsett ditt svar är du givetvis med i utlottningen.

För att delta måste du lämna ditt svar senast på söndag den 5/10 vid midnatt.

Tillägg: väldigt många väljer att delta genom att kommentera på Facebook men vi kommer att lägga in alla fantastiskt trevliga kommentarer/svar här efter söndag. 

socktober