Kategoriarkiv: Uncategorized

Rätta svaren!

Fjärde advent bjöd på quiz och de rätta svaren är följande:

När är Deisy Designs nästa stickcafé?
– 13 januari 2020 (OBS! Sista dag för anmälan 8/1)
“Haruni” är ett fint mönster – vad är det beskrivning på?
– en sjal
I oktober arrangerade Deisy Design en stickresa – vad kallade vi den?
– “Sticka till Skottland”
Vilket djur kammas för att man skall kunna framställa kashmir?
– Get
I vilken av årets månader arrangerar Deisy Design “Stickfest i Väst”
– Mars
På vilket nummer på Kungsportsavenyn i Göteborg finner man Deisy Design?
– 39
Vad är Erika Aittamaa känd för att ha gjort?
– Uppfunnit lovikkavanten
En 6 mm sticka i Sverige är i England istället en:
– 4
Öhtp är en klassisk gammal förkortning – det finns en motsvarighet på engelska som gör att minskningen ser likadan ut men man gör den på ett sätt som ger ett lite snyggare resultat – vad är förkortningen på engelska och vad står förkortningen för?
– SSK, slip, slip knit

Tack alla som valde vara med att leka!

Vinnarna av varsin Vickevira-härva är: Bibbi50 och Agge – eftersom undertecknad var mindre genomtänkt och missade att be om fullständigt namn på de som deltog så har jag endast mail-adresser…. Men jag tänker att ni som deltagit ser vilka ni är som vunnit baserat på era “halva” mail-adresser ovan och självklart kommer ni att bli meddelade också just mail-ledes.

Eftersom jag just nu är på resande fot så kommer ni att bli kontaktade kring färgval och vart det skall skickas eller om det skall hämtas i butiken efter nyår.

Lucka 22: “Tusen färger”

I dagens lucka har vi specialpris på Mille Colori Baby och Mille Colori Sock & Lace Luxe!

Mille Colori Baby är en kvalité i 100% ull som vi har hemma i ett urval färgställningar. Ett garn som passar såväl till zigzag-sjalen, babykoftan eller till din egen finkofta.

Mille Colori Sock & Lace Luxe – smidigt namn på det garnet – går att göra lite av varje med och eftersom det dessutom är förstärkt med polyamid så håller det utmärkt även för strumpor. Detta garnet har dessutom inspunnet tunna silvertrådar som nästan ser ut som spunnet socker.

Idag 15% på dessa två kvalitéer! 

Klicka här för att ta en närmare titt på nystanen!

Erbjudandet gäller endast 171222
och går ej att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter.

Lucka 21: Mössor till salu!

Nu är det dags för våra uppstickade mössor att blir utbytta!

Har du inte hunnit med alla stickade julklappar du har tänkt dig så har du idag ett ypperligt tillfälle att “fuska” 😉 Känner du någon som gärna vill ha stickade mössor – ja, då är det idag du skall tipsa hen om att det finns fin-fina handstickade mössor till vrakpris hos Deisy Design.

I dagens lucka: alla uppstickade mössor för endast 200:- styck!

(Erbjudandet gäller endast idag, 171221,
och ej i kombination med andra erbjudanden eller rabatter.)

 

 

Lucka 17: Utlottning Deluxe!

Idag den 3:e advent vill vi såklart gärna lotta ut något riktigt trevligt. Idag finns det dessutom två priser i potten att välja bland!

Pris 1: Du får hemskickat/hämtar tre underbara lyx-nystan: 1 Superior (Cashmere) + 1 Coeur de Angora (angora) + 1 Gioiello (lite av varje av lite av det mesta). (värde: 475:-)

Pris 2: Du får en valfri – gratis – workshop på kommande Stickfest i Väst! 23-25 mars 2018. Hela programmet finner man på www.stickfestivast.se (värde: beror på vilken kurs du önskar).  Stickfest i Väst har vi arrangerat sedan 2007 och även kommande år finns det ett galet fint utbud av kurser som går under helgen 23-25/3 2018!

För att delta måste man kommentera dagens lucka (senast vid midnatt 17/12-18) här eller på vår FB-sida – med antingen: “Garn” eller “Stickfest” – detta beroende på vilket pris du är mest sugen på att vara med i utlottningen om.
Vinnare meddelas på tisdag 19/12. 

Lucka 17: När man behöver bara en liten bit…

Ibland saknar man ju bara ett par meter till en kant, till broderiet på lovikka-vantar, till ett par ögon, till ett litet hjärta, till glasyren på en virkad muffins…ja, ni vet – då när det kännas lite stökigt att köpa på sig ett helt nystan av någon färg bara för att man behöver en liten bit.

De här små fiffiga paketen som vi har i butiken löser detta väldigt effektivt: du köper en blandad kompott med färger och i ett svep har man lite av varje. Paketen finns i 100% bomull eller 100% ull och som synes med en färgpalett som kan passa till lite av varje.

Ordinarie pris är 85:-/paket – idag är det prissänkt till endast 50:-!

Dagens erbjudande gäller endast i butiken på Avenyn, idag 17/12-16, innevarande lager och ej i kombination med andra erbjudanden eller rabatter.

Lucka 10: Nobeldagen firas med Pittura!

I dagens lucka har vi specialpris på garnet Pittura: en fantastisk blandning av ull och viscose som finns ett antal olika melerade färgställningar.

Av 1-2 nystan gör du dig en sjal, av 3-4 blir det ett plagg. Det funkar utmärkt att sticka på “egen hand” men blir också läckert när man blandar det med t ex en tunn mohair. I vår senaste sjal i sjalklubben “Jorden runt på 80 sjalar” hade vi gjort just en sådan blandning i den sjal som vi valde att kalla Catania då den är inspirerad av vulkanen Etna.

 

Idag den 10/12-16 kostar Pittura endast 100:- (ordinarie pris 131:-). Erbjudandet gäller endast idag, går ej att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter och gäller innevarande lager.

Lucka 6: Leve “Viva”!

Idag är det återigen en lucka som sjunger färgernas lov. Det underbara garnet Viva från Lang är nytt för oss denna säsong och som det levererar! 100% riktigt mysig ull i härliga färgställningar.

Två nystan till en mössa, ca 4 till en sjal och 10-12 till en tröja. Har du funderat på detta garnet till ett projekt så är det idag som det är lämpligt att slå till: endast 50:-/nystan (50g) för Viva idag den 6/12-16. På bilderna ett urval av de vackra färgsättningar som finns på garnet.

gotheborg

Dessvärre har vi inte haft tillfälle att lägga upp kvalitén i webbutiken, men ser du någon färg du gillar och önskar, så maila oss på info@deisydesign.nu så har vi sten-koll på mailen under morgondagen och skickar dig en manuell bekräftelse på din beställning när vi stämt av att det du önskar fortfarande finns i lager.

Det finns fler färgställningar än de som syns på bilden. Erbjudandet gäller 6/12-16, innevarande lager och går ej att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter.

Å stort grattis till Tina Vedebrand som vann utlottningen av det “Rosa Pudret” i söndagens lucka!

Lucka 5: Glad-lappar!

Ny tapet i köket kräver nya grytlappar. Färgglad, ny tapet i köket kräver färgglada, nya grytlappar. Här två varianter: den ena virkad efter vårt eget mönster “Hot Mama” som finns på vår hemsida (denna något större än enligt beskrivningen) och den andra stickad efter ett mönster från Drops Extra 0-874 (denna med något tunnare virkad kant än sitt original).

Båda är randade och blandade lite hit och dit i bomullsgarnet Paris som finns i massor av färger: i dagens lucka kan du köpa 5 nystan, blandade färger, av Paris för endast 50:- (ordinarie pris 85:-).

image1

Erbjudandet gäller idag endast i butiken på Avenyn, innevarande lager samt går ej att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter.

Lucka 13: Vinnare av Deisy X-mas tävlingen!

Härligt med en massa vinnare så här före jul! I dagens lucka avslöjar vi vinnaren i vår tävling som kickades igång redan i slutet av oktober. Fantastiska bidrag har lämnats in under november där juryn haft ett tufft jobb att utse en vinnare. En jury bestående av icke handarbetande människor av olika typ och ålder – varav ingen arbetar i butiken. 

Eftersom det var så många fina bidrag så slängde jag in ett par tröstpriser också 🙂 

På tredjeplats: ett presentkort på 100:- går till Anna för den stärkta stjärnan i tunt grått ullgarn. Vansinnigt läcker! 

  

På andra plats: ett presentkort på 100:- till Therese för den pytte-lilla mönsterstickade sockan!   

På förstaplats: ett stort grattis till Sandra och den lilla snögubben. Oerhört välgjord och detaljerad med sina små glaspärlor till ögon och knappar. Ett smycke för vilken gran som helst!  Ett presentkort på hela 400:- blir Sandras – grattis!  

Ovanstående vinnare kontaktas under måndagen 14/12 och imorgon måndag öppnas nya luckor å  så avslöjas så klart även vinnaren till gårdagens lucka!