Kategoriarkiv: Stickevent

Sticklingens fotoutmaning: Himmel

Hörde på radion att det eventuellt skulle bli lite sprickor i det intensiva molntäcke som täckt Göteborg i november. Väntade i det längsta på att detta skulle visa sig…men icke…

Förvisso kan man nu på kvällshimlen urskilja en spricka eller två…men det är så dags nu 🙂

Försvinner istället in i Paviljong 8 på Konstepidemin och sätter snart fart på helgens event: Finstickeri! Här blir det färg och form för hela slanten ända tills imorgon eftermiddag!
www.finstickeri.wordpress.com

IMG_6215.JPG

Socktoberfest!

Socktoberfest2014_3

Nästa vecka drar Socktoberfesten igång! Det är en festlighet där flera av landets garnbutiker under samma vecka har olika evenemang och erbjudanden kring just strumpor och sockor i sina butiker.

Hos oss på Deisy Design så händer följande:

zauberballmmHela veckan lång har vi specialpris på alla våra sockgarner!
10% rabatt på Mille Colori, Jawoll Magic 6-ply, Onion Nettle, Fabel, Delight, Taiyo, Big Fabel, Raggsocksgarn, Zauberball och Crazy Zauberball.

(Väljer du att beställa i webbutiken så använder du koden: sockfest när du kommer till kassan för att erhålla rabatten.)

Vi säljer Järbos strumpstickor 15 cm för endast 20:-/set. Har du inte testat att sticka med denna smidiga längd så är det passa-på tillfälle nu!

Torsdagen den 2/10 har vi öppet ändå till klockan 20 och mellan 16 och 20 är “Vickevira” på besök hos oss i butiken och du kan passa på att känna och shoppa hennes fina garner på plats.

vick

Efter 18 samma dag så hjälper vi dig gärna att hitta runt på www.Ravelry.com om det är så att du har funderat på hur det egentligen funkar.

Hela dagen, mellan 11-18, den 3/10 finns Febelisen på plats i butiken och visar hur du på bästa sätt stoppar dina strumpor!

Dessutom vill vi gärna fira till det lite extra genom att bjuda på vårt raggsocksmönster Hedvig! Det stickas på 2 stickor utan några sömmar…men det lägger vi inte upp här förrän festen startar på måndag 😉

Man kan också följa sockfestligheternas event på Facebook för att få uppdateringar och senaste nytt.

Välkommen!

35% på 21 kvalitéer från Garnstudio och lite till…

Nu har vi dragit igång en kampanj som varar ända fram till den 31/5 2014: 35% på 21 vinter-kvalitéer från Garnstudio. Priserna gäller redan nu både i butiken på Avenyn och i webbutiken. Som vanligt: fast fraktkostnad 29:-! För att ta del av rabatten i webbutiken så uppger du koden Super14 när du kommer till “kassan”.

Extra kul i denna kampanjen är att vi under perioden kan erbjuda den nya fantastiska Cotton Merino till priset av endast 24:-/50g! Sen kryddar vi hela kampanjen med ett par andra vinterkvalitéer som t ex Ullcentrums 1-trådiga ullgarn för 50:-/hg och TeeTees Blanka för 49:-/hg.

supersale-500x300Under vecka 22 är det “Den stora garnfesten i den lilla garnbutiken”! Från norr till söder kommer det att finnas erbjudanden i massor av garnbutiker. När vi kommer närmare kommer respektive butik att ha olika erbjudanden och under den aktuella veckan kommer det att finnas en tipspromenad på webben. Allt om detta finns på garnfest-bloggen som också finns som ett event på Facebook.

den-stora-garnfesten_main

 

I väntan på SiV…

stickfestivastlHOGNästa helg den 28-30 mars 2014 är det äntligen dags för årets upplaga av Stickfest i Väst! Det är 10:e gången det arrangeras, 8:e gången på västkusten och det blir 7:e gången vi håller till på Grötö.

Det är fullt vad gäller logi men det finns lite platser kvar på ett par workshops och stickfesten är som vanligt öppen så det är bara att packa ned stickningen och ta en tur till Göteborgs norra skärgård och Grötö om man vill ha en härlig stick-dag. Några frågor? Rind oss till butiken: 031-202575 eller maila till info@stickfestivast.se eller gå med i Stickfest i Väst gruppen på Facebook.

Senast överförda39

I väntan på festligheterna så uppdaterar vi våra uppstickade babymodeller med bland annat den här godbiten.

En enkel och mjuk bomullskvalité (Safran från Drops) och ett klassiskt mönster från Garnstudio.

Kanske kan den vara något för en “vår-baby” på gång?

baby5En annan nystickad “klassiker” är den randiga koftan stickad på tvärs. Vi har valt att sticka med två bomullsbaserade garner: den ena enfärgade i Safran från Drops och den flerfärgade i Taiyo Sock från Noro.

Man behöver ju inte randa heller utan man kan precis lika gärna sticka hela koftan i en färg. Roligt projekt att sticka blir det hur som helst 🙂

 

World Wide Knit in Public-Day

Nu är det åter dags för årets Världsstickaredag! I Göteborg går evenemanget av stapeln nu på söndag den 12 juni och inbjudan står det som följer:

“STICKNICK utanför caféet/ restaurangen i Botaniska Trädgården från klockan 13! Ta med garn och stickor, filtar, fika och leenden! Välkomna önskar Sticknätverket Västra Götaland och Slöjd i Väst!”

Ingen anmälan krävs utan det är bara att komma förbi. Skulle regnet vilja komma på besök så befinner man sig ju behändigt vid ett café…