Av stickorna och på stickorna

Var tvungen att sätta händerna i den nya Classic Alpaca direkt och resultatetPulsvärmare blev en lösärm…eller kanske man kan kalla det lång pulsvärmare? Det är väldigt inne med just lösärmar i höst – helst till grova koftan med kort ärm. Den som syns på bild är stickad med 1 tråd Classic Alpaca och 1 tråd Drops Alpaca för att ge en liten, liten turkos/lila färg till det blå. 1 Drops Alpaca och 2 Classic Alpaca räcker till “min” längd, ca 32 cm, vill man ha lite längre för att få till lite mer rejäl ärm så är det 3 Classic Alpaca och 2 Drops Alpaca som gäller.

 Man har det ju inte roligare än man gör sig så virkade på en liten volangkant nederst med endast Drops Alpaca och på denna kant syddes fast ett par lila paljetter. Därtill virkades en liten, liten blomma med Drops Alpaca och lila Glittertråd…så blev det lite glammigt också för den som gillar det.

Socka på GInte alls glammigt men väl så lyxigt att både sticka med och bära är Austermanns aloe vera och jojobabehandlade strumpgarn. Detta är inte av stickorna utan endast förbi hälen. Väldigt gott att sticka med och alldeles speciellt lyxig blir känslan med ministrumpstickor (endast 10 cm långa) i rosenträ. Sockan är en storlek 32 därför räcker det med dessa stickors längd – vill man göra vuxenstorlek så finns ju dock 15 cm i både bambu och fina björkstickorna från KnitPicks.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *