Harmony wood

Det verkar sprida sig en KnitPicks feber över landet 🙂 Våra beställda Harmony Wood stickor från KnitPicks är på väg…men de dröjer till i början av juni för vi ville vänta in dominostickorna som fanns i samma material och som då skall kunna komma med.  Vi har bara hört så mycket positivt om dessa stickor att det skall bli riktigt kul att kunna erbjuda dem: vi kommer att ha “lyxsetet” och “nybörjarsetet”, 40 cm rundstickor, strumpstickor 15 cm och 25 cm – både enstaka och i fina set samt korta vanliga stickor endast 25 cm.

Stickset 

För den oinvigde så är pricken över i:et med dessa stickset att man köper ett etui som innehåller ett visst antal rundstickskablar och ett visst antal rundsticksspetsar – sen kan man använda detta som en liten byggsats: kort kabel med spets 6mm, långa kabeln med spets 5 mm, jätte-långa kabel med spets 7 mm – man skruvar helt enkelt av och på spetsen från kabeln!

Skulle man sedan plötsligt behöva spets 6 mm och den sitter fast i något gammalt UFO…ja, då skruvar man helt enkelt av spetsen, sätter ditt en liten KnitPicks markör (så att man kommer ihåg vilket nummer den stickningen gjordes med) och använder spetsen med en annan kabel. Skulle det sedan vara så att alla kablar är upptagna… och att just den mm-storlek också är upptagen – ja, då har vi så att man kan köpa lösa delar!

Ett snillrikt system som sagt – att stickorna dessutom är vackra och i fint material gör ju inte saken sämre. Dessutom tycker jag att de är riktigt prisvärda då de hamnar i samma prisklass som våra bambustickor. Stickorna kommer upp i webbutiken och på hemsidan när de finns i lager.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *