Tips från coachen & Tor

Några tips som kommit upp flera gånger de senaste dagarna:

När man stickar randigt på rundsticka så blir det lätt “hack” i färgövergångarna. För att komma förbi det problemet är en av lösningarna på detta att man varv 1 stickar alla maskor och varv 2 lyfter den första maskan.

Vanligaste minskningen kring en raglan är att man före markören stickar 2m tillsammans och efter markören lyfter 1m, sticka 1m, dra den lyfta över den stickade. En variant på den senare minskningen är att man stickar 2m tillsammans vridet. Varför kan man fråga sig och ja, många tycker att det blir en lite tightare och snyggare minskning. Själv gör jag än det ena än det andra.

Randa med randigt garn – här är det nya Big Delight som är använt och randat med – färgerna Rosenträdgård och Atlantis blev fina tillsammans i lilla barntröjan.

Imorgon, söndag 1/7 klockan 10.00 då öppnar anmälan till Stickfest i Väst – i öst. Genom ett samarbete mellan Deisy Design och Yll&Tyll har det blivit möjligt att ta med stickfesten till Enköping och Härjarö resort. Vi kallar stickfesten i öst för Tor och varför kan du finna ut på bloggen. Precis som vanligt är det massor av fina workshops och tillresta garnbutiker och annat kul. Hur du anmäler dig hittar du som vanligt på hemsidan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *