Lucka 24: Trekvarts-vanten

Anna har gjort ett supersnabbt stickat mönster på en ”Trekvarts-vante” och låter hälsa med det så här: ”Många barn gillar inte att ha på sig vantar. Då är trekvartsvanten perfekt! Den täcker en stor del av handen och hjälper barnet att inte frysa. Samtidigt låter den fingrarna vara fria så barnet kan plocka med småsaker, känna strukturer och lära med händerna. Namnet anspelar dels på att vanten täcker ungefär en trekvart av handen, dels att själva stickningen i mellanstorleken tar ungefär en trekvart att göra.” 

Vår variant har vi stickat i Pittura och mellangrovt garn typ Karisma, Onion Wool & Nettle (kvalitéer för stickor ca 4 mm). De stickas på stickor nummer 6 och eftersom vi nu har stängt under juldagarna kanske detta kan vara det ultimata projektet för att använda upp alla de där små restgarnerna som samlar ihop sig. Stickar du den lite längre så blir den självklart perfekt även för vuxna.

Mönster till ”Trekvarts-vante”

Med detta tackar vi alla som följt årets julkalender och önskar en riktigt God Jul!

Gott Nytt år kommer vi att önska i nästa vecka då vi avslutar butikens 50-års firande med årets sista mönster i Göteborgs-kollektionen. Välkommen att titta in då!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *