50-års festen december: “Göteborgs-Posten”

Vi avslutar årets 50-års firande med en nattsvart poncho. Det är en kombination av tre kvalitéer: Bio-Soft – ekologisk bomull, Brushed Alpaca Silk – borstat garn i en kombination av alpacka och silke samt 301 Componente – svarta paljetter på en svart tunn tråd. Dessa tre trådar bildar något som vi tycker representerar nyårsnatten. Nedtill på ponchon har vi virkat in alla möjliga garner i alla tänkbara färger. Vi ser det som ett fyrverkeri av färg och material!

Vad är då den göteborska kopplingen till detta? Jo, varje år klockan 17.00, sedan många år tillbaka, så bjuder morgontidningen “Göteborgs-Posten” på ett magnifikt fyrverkeri. Detta inspirerade till att skapa ett plagg där nyårsnatten och dess fyrverkerier träffas.


Foto: Per Wahlberg/Göteborgs-Posten

Sen så tillkom smeknamnet “Årskrönikan” av bara farten då man i fransen kan knyta in alla restgarner som man fått över under året som gått. Kanske sitter man och minns sina olika projekt som man gjort under året som gått och samtidigt kanske man knyter nytt av det som kanske inte hade så ljusa framtidsutsikter…

Alla årets mönster i vår “Göteborgs-kollektion” finns i butiken på Avenyn och inom kort även på Ravelry.
Det har varit ett oerhört roligt och inspirerande arbete och det är inte alls omöjligt att det även framöver dyker upp ett par nya varianter då vi har gott om idéer kvar…

Tack till Spårvagnen, Feskekôrka, Gasklockan, Håkan, Paddan, Vinga, Saluhallen, Götaplatsen, Läppstiftet, Ullevi, Gasklockan och Göteborgs-Posten för att ni finns 🙂

Tack till vackra systern Britta för att du hjälpte mig att fotografera “Göteborgs-Posten”!

Tack till Måns på Göteborgs-Posten för att du så smidigt löste att vi fick låna några av era fina fyrverkeri-bilder!

Foto: Anders Hofgren/Göteborgs-Posten

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *