Likt vispad grädde…

…blir garnet Loopy när man stickar med det. Garnet är en kompis till populära CanCan då det stickas på samma sätt, men uttrycket blir lite olika. Mindre blankt, glesare, andra färger och går betydligt snabbare att arbeta med. I mitten är endast Loopy stickat och nedan till vänster är Loopy istället lagd som en kant kring en stickad linsjal. Den tekniken kan man använda för att göra volang på en kjol, en krage eller runt ärmar.

Överst till vänster är en liten variant av Rakel – samma princip – uppifrån och ned men med lite mindre sticka så att resultatet blir lite tightare och lite kortare så att det blir en riktig bolero av det. Garner som är använda är ett nystan Baroque och ett nystan In-Silk. Väldigt roligt projekt!

Till höger hänger garnglädje från Colinette i form av att Giotto kommit tillbaka. Linne är på väg att bli uppstickat i garnet men detta är ju också ett riktigt fint effektgarn i såväl sjalar som plagg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *