Uppstickat ur nya Baby Drops

Det är ju väldigt roligt att sticka baby plagg…här är vad som hittills kommit av stickorna från de senaste katalogerna. Baby kollektion

Några kommentarer om dessa:

Den röda är stickad i mjuka Eskimo – snabbstickat projekt – 4 nystan Eskimo – stickor 8 – ”allt stickas i ett”, dvs inte separata ärmar. (Hade först tänkt att göra den till tomtekofta med vita virkade kanter.) 

Naturvit liten söt sak som inte har fått några knappar än… I Baby Drops 18, modell 10 är den stickad i härliga Drops Merino men här användes istället Classic Alpaca – den nya lite grövre Alpacan från Garnstudio. Denna stickas i ett stycke – dvs sticka ett framstycke, sticka ett till, sätt dessa framstycken på samma sticka och sticka ned över ryggen. Hur smidigt som helst! Baby Drops: 16-16.

Melerade koftan i orange/rosa är stickad med 2 trådar Fabel – det färdigrandade garnet melerar sig fint då man mixar två olika, men snarlika färger. Knappar har varit lite lurigt, men nu är det enkel träknapp som har övertygat och inom kort kommer i. Mönstret: Baby Drops 18-17 – det enda som skulle kunna rekommenderas är att man inte maskar av axlarna som det står i mönstret (separat) utan att de maskas av ihop och tillsammans. Annars är även detta en smidig modell utan separata ärmar.

Turkos/grön kofta till sist, är sedan stickad i 1 tråd Fabel och 1 tråd Alpaca – man tappar ”maskintvättbarheten” men vinner en oerhörd mjukhet med Alpacan. Klassisk liten kofta i 5 delar och hyfsat grov sticka som kan med olika kvalitéer varieras i det oändliga. Mönster: 16-19. (Garnet räckte även till babyhätta modell 18-12 så det blev en sån också…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *