Nystickat

Ibland glömmer man alldeles bort att faktiskt få med saker och ting som blir färdiga från stickorna. Sensommar på AvenynBilden på koftorna är väl sådär, lite väl mörk…det är svårt att inse att det faktiskt var så här vacker på Avenyn i Göteborg då bilderna togs. Så soligt så att det inte ens gick att ta vettiga kort på skyltfönstret som nu är klätt från topp till tå i rosa och lila. Ännu mer otroligt var det att förstå att det var så där soligt och fint förra lördagen när denna lördagen klädde samma aveny i ett grått ösregn…

 Skyltfönster i september

 Koftorna nedan är i alla fall stickade i dels rosa Chunky Tweed från Debbie Bliss – härligt nytt garn som är väldigt trevligt att sticka med, stickor 8mm. 100% ull och faktiskt maskintvättbart i 30 grader trots att det inte är superwash behandlat.

Den lilla koftan i blått är en personlig favorit som vi har haft uppstickat många gånger fast i gjort lite förändringar och använt olika garner. Här är Fabel använt och stickor 2,5mm. Den är stickad i ett stycke och grundmönstret finns hos Garnstudio. Skillnaden mellan denna och orginalet är att jag stickat slätstickning istället för rätstickning. Man får då modifiera måtten lite eftersom rät- och slätstickning uppför sig lite olika.

Baby kläder

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *