L.O.O.Y

Det kommer in så mycket nya kvalitéer i hyllorna i dessa tider så man får sticka så stickorna glöder – och det är ju inte så dumt!

Nytt från Järbo är L.O.O.Y – Label of Organic Yarn – som är ett löst spunnet garn i ren ull där leverantören, Järbo garn, låter hälsa att nyanserna inte är färgade (förutom svart som är färgat med ett ekologiskt bra infärgningssätt) och där ullen kommer från får som befinner sig på så kallade godkända gårdar ur ekologisk synpunkt. Garnet är lite ojämnt vilket gör att det blir en spännande yta när man stickar. Det kostar 69:-/hg och till en kofta i damstorlek krävs det 5 hg. Just en sådan kofta är på gång…men inte riktigt färdig ännu…

Vad som däremot är färdigt är en oerhört snabbstickad mössa med dubbelt garn i L.O.O.Y Mössa i LOOY– stickor 9 och med lite lagom ribbstickning. Själva mössan stickas på enklast möjliga sätt genom att man lägger upp och stickar en rektangel och på de sista två varven gör man minskningar för att avsluta genom att dra tråden genom maskorna. Enklare kan det inte bli. På dockan på bilden (där man för övrigt får sig en titt på den nya fina golvet) har vi vikt upp kanten, men om man gör rektangeln lite längre (då räcker det inte med 1 hg garn) så kan man istället göra mössa med det nu så trendigt riktiga hänget bak. Mönstret läggs upp på hemsidan inom kort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *