Lucka 15 – Julklappstips!

Vad skall man hitta på så här i sista veckan före jul – vad hinner man göra och vad kan passa att köpa? Här är ett par tips som vi har i butiken:

chartkeepers-main-page-image-th

Vare sig man stickar mycket eller lite så är detta ett utmärkt tillbehör för att hålla koll på var i mönstret/diagrammet man är. Finns i två storlekar och själva mönstret hålls fast av små magneter och den långa magneten flyttar man med längs med texten/diagrammet. 250:- respektive 180:-.

barnlekTill en liten stickare så kan ett set med lite av varje passa bra. I detta får man ett par stickor (raka stickor i modell kortare, 4mm), ringar för att på enkelt sätt göra pom-pombollar, ett litet broderi med nål, tråd och beskrivning samt en “French Knitter” (dvs en I-cord tillverkare/påt-docka). Allt för 120:-. Lägger man till ett par nystan garn av valfri kvalité och färg så kan det komma nästan precis vad som helst som resultat 😉

halsdukGrovstickad halsduk i Eskimo hinner man göra på ett par kvällar. Här stickar man falsk patentstickning vilket inte drar riktigt lika mycket garn som patentstickning och är en teknik som många tycker är lite enklare än just patentstickningen. Eskimo har just kommit i tre nya melerade färgställningar, så nu finns garnet i 60 olika färger. Garnkostnad till denna som man stickar på 8mm stickor är från 161:-.

pepparkaka

Kanske behöver någon nya grytlappar för att göra det lite julfint i köket eller så kanske denne skulle uppskatta att få en materialsats till att göra dem själv. Dessa är med i Garnstudios julkalender och var en “lucka” för ett par dagar sedan. Virkade i Safran och till grunden, dvs brunt och vitt, så behövs 3 nystan = 87:-. Sen kan man välja att köpa till Safran i hur många färger man vill (29:-/nystan) – eller så gör man dem bara för att hänga och vara vackra och dekorerar lite galet med glitter och knappar och paljetter.

minibomullMini-nystan i bomull från Järbo är något som kan vara användbart att ha till hands. Ibland behöver man bara ett par meter av en eller annan färg (t ex till pepparkakshusen ovan….) och då är det perfekt att ha en uppsättning mini-nystan i blandade färger till hands. Dessa kommer i ett set om 10 färger á 10g och kostar 80:-.

75 snäckorSådana mini-nystan kommer också väl till pass om man vill virka från denna boken: “75 snäckor, fiskar och koraller”. Jessica Polka har gjort en bok där man finner allt upptänkligt från havet. Kanske vill man virka något till en drivvedsinstallation som man har funderat på? Boken kostar 150:-.

Långt upp på mångas önskelista finns stickset från KnitPro och imorgon måndag hoppas vi att den efterlängtade påfyllningen från företaget äntligen hittar hit. Kanske är det ett set Symfonie Woods som ditt hjärta klappar för…eller är det kanske kolfiberstickorna Karbonz? Lyxsetet i Symfonie Woods kostar 625:- och lyxsetet i Karbonz kostar 865:-

knitpro-pics-101-main-th Karbonz IC Set 242 x 145

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *