Babyfavoriter

Många plagg har blivit klara det senaste – dessa två från “monteringskorgen”… Den blå är inte alls rutig…det är bara så att Avenyns trottoar speglades i fönstret och nödvändigt ville vara med och inte ville redigeras bort. Den blå är för övrigt en favorit som stickats i många varianter genom åren. Denna gång med 1 tråd Drops Alpaca och 1 tråd Safran – kombinationen alpaca + bomull gör plagget mjukt, smidigt och lagom varmt. Färgvalet blev denna gång till efter att knappen var vald. Badbollen bara skulle vara med för den är så charmig och valet blev då mörkblått för då syntes den så fint. Mönstret är från Drops Babykatalog 10 och det är en katalog som fortfarande finns till försäljning 10:- eller så finns mönstret på 10-18. (På mönstret på nätet finns inte koftan med – men modellen finns i två varianter, både som tröja och som kofta.)

Den lilla svart/vita är i Zauberball och färgen svartvit. Garnet passar såväl för sockor som plagg – 1 nystan räckte till liten babystorlek. 2 nystan i större storlek så får man till både plagg, mössa och strumpor. Även här måste nog erkännas att det var knappen som till stor del styrde valet av färg att sticka med…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *