“Vackra Garner”

Nya “banangarner” från Vackra garner ligger nu i hyllan. Båda sorterna är från spillmaterial då man gör saris i Indien och om man saxar från Vackra Garners text om garnet så låter det så här: “Banangarn kommer från en förnybar, hållbar och miljövänlig källa. Det är bananplantans bark som genom en process omvandlas till spinnbara fibrer. Den fina lystern gör att banangarn även kallas för vegansilke. Andra prodkuter är silkestrasegarn, blandningar av banan- och silkesgarner. ”

Detta innebär att man inte vet exakt hur mycket som är silke och hur mycket som är bananfiber, vilket egentligen kan jämställas med viscose/rayon, men det är oerhört effektfulla garner som blir hur bra som helst som frans till en sjal, eller kanske en hel sjal. Deisy var snabb som en vessla och stickade genast upp vår sjalfavorit Frost i massor av olika sorters garn där “bananen” är stommen tillsammans med lite Eskimo, Smash och annat effektfullt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *