Det här med pulsvärmare

Det hänger mycket stickning på många stickor just nu…

Speciellt detta med pulsvärmare som jag, lite senare än övriga delar av världen, nu har fastnat i. Snabbt gjorda små roliga arbeten där man kan gå loss på både dyra garner – för att det inte krävs så mycket garn eller restgarner – för att det inte krävs så mycket garn. Dessutom gavs möjlighet att utmana strumpstickorna och det är nog inte så dumt ändå :-). Det var nog så att det behövde skrivas för att man skulle ta tag i det. Angora Tweeed

Första paret ut (eller skall jag säga första värmaren ut eftersom jag alltid bara gör en…det behövs ju bara en som modell i butiken) är från Garnstudios nya höstkollektion. Orginalet är i Karisma Superwash – här istället Angora Tweeed – också det från Garnstudio. Garnet har funnits länge – försvann under en period för att sedan komma tillbaka. Den “nya” kvalitén är i princip densamma som innan med denna lilla extra twisten att angoran som inte gör så mycket väsen av sig när man ser nystanet, reser sig upp efter tvätt och bilder en oerhört vacker yta på plagget. Härligt mjuk rosa färg på denna pulsvärmare med Götaplatsen badande i sol som bakgrund.

Virkad pulsvärmareAndra värmaren som gick på ett nafs att göra. Verkligen. Det gick hur fort som helst. Hyfsat stor virknål med generöst byggd virkteknik bidrog till detta. Sen att inte alla trådar är fästa ännu….det är en helt annan sak… Denna variant är också från Garnstudios höstkollektion, orginalet är även här gjort i Karisma Superwash, i bleka vackra toner. På bilden är det istället lite mer dramatiska färger i nya Drops Merino Extra Fine. En uppgraderad merino ull som även den är superwash behandlad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *