Sommarvirkning

Tips om ursnygg kofta som är rolig att göra – prisvärd är den också om man väljer att göra den som jag: i grova Virkad kofta i Parisbomullsgarnet Paris från Garnstudio.

Koftan virkas uppifrån och ned, vilket gör att det finns väldigt många avslutningsmöjligheter med den. Jag gjorde som mönstret var tänkt för då fick man nöjet av den lite kluriga virkningen. Min kollega, som istället gjorde den i lyxig Silke-Alpaca, hon struntade i spetsvirkningen och fortsatte över hela koftan med de stolpar som är över oket. Blev också väldigt bra. Eller så gör man stolpar över hela….fast avslutar med den allra sista borden spetsvirkning. Eller så….

En kund häromdagen hade gjort klänningsvarianten på denna kofta men i brunt – tänk på snyggt med svarta byxor under! Själv har jag klänningsvarianten som virkad kjol hängande här på en docka. Gjorde den mest med strandkjol i åtanken, men möjligheterna med den är naturligtvis många.

Orginalet på koftan är gjord i ytterligaren en favorit kombination: 1 tråd Alpaca och 1 tråd Cotton Viscose. Tycker att det ger en lagom värme för ett inomhusplagg. Och så är det väldigt gott att sticka med…

1 tanke kring ”Sommarvirkning

  1. Pillan

    Hej , undrar vart man kan hitta mönstret till denna supersnygga kofta // Med vänlig hälsning Pillan

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *