Djupdykning i Drops-arkivet del 2

När vi nu är inne på temat – “modeller vi minns….och inte skall glömma bort” – så är detta också en fin kofta. Orginalet , 79-21, stickades i ett par olika färger av Vivaldi tillsammans med Silke-Tweed.

Nu finns ju inte Silke-Tweed längre utan det är här utbytt mot en av de nya färgerna i Fabel. I och med att koftan stickas i olika partier så utnyttjar man garnets infärgning bra och det blir fina effekter av randningen i garnet. Vill man inte ha randningen utan hellre partier i olika färger som i orginalet då tar man med fördel Alpaca istället.

Här är däremot måtten lite stora…tänk en storlek mindre än vad du brukar göra så får man en kofta som har det där lite “over-sized” utseendet som många söker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *