Alaska på stickorna i sommarvärmen

Att sticka med ull mitt i sommaren kan tyckas lite märkligt…blir det inte väldigt varmt i händerna? Jo, nog kan det väl bli så ibland. Kanske inte valet om termometern närmar sig 30-strecket och vinden är loj i trädkronorna. Men väldigt mycket ull är skön att sticka med året om. Själv känner jag inte att problemet ligger i att det blir varmt om händerna – snarare att man har en extra “filt” i knät som man kanske inte riktigt behövde…

Nu är det dock så att Garnstudio jobbat med den gamla goding-kvalitén Alaska och trixat om lite i färgkartan och gett den ett ordentlig uppgraderat utseende. Garnet har alltid varit en personlig favorit och nu när jag inte hade stickat i det på länge så kom jag på hur gott det är att sticka med. Det kändes riktigt trevligt att ha detta “nya” garn på stickorna.

Vad är det då som hänger på stickorna? Detta med att kunna använda Garnstudios mönster och kombinera dem med deras olika garner – nya som gamla – gör att jag skrotat fram ett bra grundmönster på en barntröja som ursprungligen är gjord i dubbel Baby-ull. Mönstret från den gjorde jag om lite grann genom att sticka på rundstickor istället för fram- och bakstycke för sig. Detta främst för att tröjan nu stickas randig och det blir, förutom mindre monteringsarbete, framför allt färre trådar att fästa 🙂 Färdigt resultat kommer så småningom…

Drops 10-19

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *