Gott till kalla dagar

Flätor och kablar är kul att sticka – den som gör sin första “flätvridning” får ofta en aha-upplevelse när man visar detta i butiken för man tror att det skall vara så mycket mer…så mycket svårare… Men se, det är det ju inte! Sen kan man från den första lilla vridningen mellan ett par maskor använda precis samma teknik på precis hur många sätt som helst och göra de mest luriga kabelstickade mästerverk.

Denna tröja är en gammal tidlös Drops-favorit som denna gång är stickad i Drops Merino – mer följsamt garn för flätstickning får man leta efter. Det är en väldigt fin elastisitet i spinningen vilket gör att det går som en dans att sticka med, för att inte tala om det faktum att sonen som tycker att allt vi har i butiken är “taggigt” gärna själv väljer att ta på sig denna tröjan!

Tröjan stickas på rundsticka och här är kragen lite lägre och istället rätstickad. Som en väldigt snygg detalj kan nämnas flätan som går från ärmen och vidare upp och skapar axeln.

1 tanke kring ”Gott till kalla dagar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *