Lucka 8: Sock-stop!

Vi har i butiken en ganska skön samling av sock-garn om man själv lite blygsamt får säga så… 😉 Vi har en blandad kompott som passar till olika tillfällen, olika personer och olika stickor.

Vad är då ett “sock-garn”? Kan man inte sticka strumpor med vad som helst? Självklart kan man det! Och många gör det – vill man ha 100% naturmaterial eller mjukaste mjuka så kan man sticka i precis vad som helst. Det som går under just titeln “sock-garn” är garn som på ett eller annat sätt är förstärkta med nylon eller dylikt för att strumporna skall bli slitstarka och klara av att nötas på. Det är ju inte riktigt samma slitstyrka som krävs för en mössa som för till exempel ett par raggsockor som i ur och skur skall värma fötterna i ett par gummistövlar.

img_1862

På bilden ses de “sock-garn” som vi har i butiken. Gemensamt för dem alla är att de har minst 70% ull (och de allra flesta 75% ull) vilket gör att de är både varma och starka. Visst kan man köpa raggsockar lite här och där, men tyvärr så är det oftast tvärtom: 30% ull och resterande nylon/polyamid. Riktigt så starka behöver de absolut inte vara..då värmer de ju inte alls lika bra.
I sortimentet alltså: För stickor ca 2,5 mm: den högt älskade kvalitén Fabel som finns både enfärgad och flerfärgad, Regia, Delight, Zauberball (som jag missade att få med på bildl, Crazy Zauberball, Mille Colori Lace & Sock Luxe (med inbakat “bling”). För stickor 3,5 mm: Onion ekologisk ull & nässelfiber (nässlan ersätter nylonet och gör det starkt så det går att använda till strumpor!), Jawoll Magic 6-ply. För stickor ca 4,5: Raggsocksgarn och Maxi-Multi. Japp – det är verkligen en skön palett av strumpgarn!

Sen är det detta med att stickade strumpor har en tendens att förvandlas till skridskor när man ränner runt på golven därhemma… Då finns det en fiffig liten lösning som kallas “Sock-stop”. Detta lilla finurliga duttar du på undersidan av sockarna – i prickar eller vilket mönster som du i stunden är inspirerad av – och vips är den ganska höga potentiella halk-risken med hemma-stickade sockor eliminerad.

img_1866

Vad är det då i dagens lucka? Jo, köper du idag den 8 december strumpgarn/sockgarn (dvs någon av ovannämnda sorter) för över 200:- så får du en flaska “Sock-stop” på köpet (värde 55:-).

Erbjudandet gäller endast 8/12-16 i butiken på Avenyn, så långt lagret innevarande lager av Sock-stop räcker och ej tillsammans med andra erbjudanden eller rabatter.

 

 

1 tanke kring ”Lucka 8: Sock-stop!

  1. Sanna

    Så smart! Kommer förbi idag och köper garn så jag får det där stoppet. Ska dutta på på alla mina stickade strumpor. Tack för tipset Linda!

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *