Fint och rött i fönstret

Nu har det varit röda saker som suttit på stickorna och blivit avmaskade:

Röda koftan i Eskimo stickar man fort och är oerhört roligt att göra. Är från Garnstudios senaste kollektion som finns på webben – längtar man efter de tryckta katalogerna kommer de runt v 50/51 till butiken. 4 nystan Eskimo till minsta storleken:

Eskimo baby

Sen var det väldigt roligt att sticka denna kofta i Reiki från Onion – det är ett garn som randar sig själv (finns inne i två färgställningar). Fram och bak stickas i ett stycke med enkla spetsmönstret enligt principen ”sticka ihop maskor, öka genom omslag”. Ärmen är lite fint trekvartslång och kragen stickas i ett på rundsticka i bred ribbstickning.

Kofta

Vidare har det stickats halsdukar – tänk: finns det någon hejd på Röd halsdukhur enormt mycket trevliga och kul halsduksvarianter man kan göra?? Den röda är stickad med två nystan Eskimo i ribbstickning, alltså inte så lång och bred – desto längre och bredare blir den när man smygvirkar fast längder av Big Ball Funny längs med 3 av halsdukens sidor.

Den grå halsduken är ett utmärkt alternativ om man vill ha lite rött… Stickad i grått L.O.O.Y där man utökat ett antal maskor som direkt har avmaskats och på så sätt bildas ”fransen”. I varje frans är det sedan fäst en liten röd tofs. Är man trött på det röda byter man det till annan färg eller slopar det helt.

Den goa, grova halsvärmaren under tomten är stickad enligt Garnstudio mönster: rundsticka 15 och 2 nystan Polaris.

 grå halsdukar

En tanke kring ”Fint och rött i fönstret

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *