Den lilla lila

Ombelle (även kallad Fonty) är en mohair som tillhör den Violsorten som inte luddar så väldigt mycket. Den blir inte heller överdrivet “hårig” – vilket naturligtvis kan vara både en fördel och en nackdel – men den ger en fin mohairyta till det stickade. Denna lilla topp funkar på vilken vinterfest som helst! Lägg dessutom till en tunn glittertråd och den blir än mer festlig. Eftersom stickat gärna blir bra både till vardags och till fest beroende på smycken, sminkning, övriga kläder så är denna suverän även t ex till jobbet. Endast 3 nystan Ombelle går åt.

Nu skulle man kunna skryta om den vackra ringning som är på tröjan, men den populära och oerhört enkla halsvärmaren matchade så bra i färg att det var tvunget att den fick sitta på. (Sen att det ligger drösvis med Raggi bakom dockan och stör själva färgkoordinationen är en helt annan sak……). Halsvärmaren gör man sig på en timme: blanda 3 färger Eskimo med ett lite kul effektgarn som t ex är lite melerat och glittrigt. Lägg upp 8 maskor på stickor 20mm och sticka tills Eskimogarnet tar slut. Sätt i lämplig pinne eller dylikt för att stänga värmaren med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *