Glitter i skogen

Nästa sjal i spets blev Visalisas Opsa! Väldigt kul att sticka och här har man fördelen av att fram till starten av spetsstickningen ha lite “inte-tänka-stickning” eftersom det bara är slätstickning fram och tillbaka. Senast överförda22

Visalisa, Lisa, har vi haft förmånen att följa mer eller mindre från det att hon gjorde sin första maska för ett par år sedan (!) till att idag vara skicklig stickdesigner, flitigt anlitad workshopledare, ständig medlem i Stickväst i Väst-teamet, grundare av Online Stickcaféet på Facebook och mycket, mycket mer.

Ganska långt ifrån utseendet på orginal-sjalen har denna Opsa stickats i en kombo av att slätstickningen är gjord i M&K Fame Paljette och själva spetsstickningen gjord i Vivaldi i kombination med tunnaste silvertråden. 1 nystan av vardera 3 garnerna och eftersom de alla är så dryga så skulle man kunnat göra sjalen nästan dubbelt så stor med samma garnåtgång!

Mönstret finner man på Ravelry  och om jag har förstått det rätt så behöver man inte ens vara medlem för att köpa mönstret. Enkelt och smidigt köper man mönstret, med antingen PayPal eller kreditkort, och får det omedelbart skickat per mail.

(Tack Anna för att vi fick låna dig som modell! )

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *