Väldigt fin tvätt idag!

Haruni är ett populärt mönster gjort av Emily Ross. Man börjar uppe i nacken och stickar nedåt vilket gör att man inte behöver bestämma sig för färdig storlek från början. Tittar man in på Ravelry finns det otroligt många stickade varianter av den fina sjalen och där kan man få tips på hur den kan se ut i olika garner. Mönstret är inte bara gratis utan finns fantastiskt nog också översatt till bland annat svenska.

Senast överförda15

Vår är stickad i Araucanias Bottany Lace. Lätt melerad i färgen som även de enfärgade är från dem. Här har det gått åt 200g av garnet, eller rättare sagt ca 600 meter och stickan som användes är 4,5 mm. Finns olika varianter på avmaskning – här valdes den virkade avmaskningen då det blev lite klumpigt att avsluta med en “I-cord”.

Man kan välja att göra det första partiet i antingen orginalmönstrets spetsstickning eller helt enkelt slätstickat. Det finns vackra varianter av båda sorter. Jag var så sugen på spetsstickning att det fick bli den varianten här.

När sjalen är färdig ser den kanske inte så mycket ut för världen…men efter att blivit utspänd efter lite blötläggning så spänns löven i sjalen ut och mönstret kommer verkligen till sin rätt. De numera klassiska pusselmattorna fungerar utmärkt om man inte har något annat i bra format att spänna på.

harunia

8 tankar kring ”Väldigt fin tvätt idag!

  1. Deisy Design/Linda

   Maia har ju redan fått besked – men om någon annan var nyfiken så är den ca 140 i vingbredd och ca 70 från nacke till spets.

   Svara
 1. Ulrika Nielsen

  Verkligen underbar. Tål att tänka på – jag har fastnat i två sjalar, hålrand och en till, varvar dessa, men det börjar bli lite lätt tjatigt.

  Svara
  1. Deisy Design/Linda

   Testa Ulrika! Jag gör en annan variant nu i helgen – spana in den nästa vecka. Inte fullt så mycket spets och diagram på den 😉

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *