I Carl Larssons fotspår

Helgen tillbringades på underbart bröllop i Falun – där jag för övrigt aldrig varit, trevlig stad måste jag säga. Bor man på Scandic Lugnet har man fördelen att kunna låna cyklar av hotellet – ett utmärkt sätt att ta sig en runda runt stan speciellt när tidsbrist råder.

Själva festen var lagd till Falu koppargruva vilket helt klart Stickade bronvar en upplevelse i sig att få se. Vigseln skedde i Sunborn där kyrkan ligger belägen i anslutning till Carl Larssons gården. Vad har nu detta med stickning att göra skulle en uppmärksam läsare kunna undra? Men det var så fantastiskt roligt att när man åkte över bron in mot Carl Larssons gården så finner man att den bron är mer eller mindre helt instickad! Snacka om stickade tags!

Fast det slutar inte där: här och där över hela området – brevlådor, gärdsgårdar, lyktstoplar, husfasader och mycket, mycket annat är också försedda med små stickade bitar, både större och mindre.

Stickade rosetter Instickad lyktstolpe

Anledningen till detta är utställningen Carl Larsson Goes Extreme. Känns lite sisådär att tipsa om detta nu då den stänger på söndag, men har man vägarna förbi så är det i byggnaden Kvarnen på Carl Larssons gården en liten men oerhört fantasifull och kreativ utställning. Utställningen är ett samarbete med designmuseet Röhska i Göteborg – och den kommer att komma till Göteborg i november. Som grädde på moset så fanns det vid ingången projektet: “Sticka sommarens längsta halsduk” där den som kände sig manad kunde slå sig ner och sticka ett par varv. Undertecknad tog naturligtvis vara på tillfället att maska lite mitt i turistandet.

Långa halsduksstickning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *