Sjalar

När jag ändå är på gång med kameran så kan jag få med nya sjalar som jag pratat om – hur kul det är att kombinera vackra färger med varandra och skapa allt eftersom. Mönster till dessa kommer att Vienna sjalfinnas inom kort, men principen är att man gör det enkelt för sig och stickar enkla sjalvarianter och istället lägger arbetet på att kombinera färger. Det är lurigt med färgåtergivning idag verkar det som…men ganska nära sanningen får man noga säga att man hamnat.

Denna lila/blå är stickad med rätstickning enligt vårt mönster som heter Frost – fast med större sticka än vad som där är rekommenderat. Frost (finns som gratismönster på www.deisydesign.nu) är en sjal som verkligen kan förändras i det oändliga, bara att byta ut stickstorleken så får man en helt ny sjal. Vienna har lite dåligt med färger inne för tillfället men det kommer åter så snart Garnstudio har hunnit färga in det.

Den andra grön/grå är stickad enligt Frost…kan man säga…fast åt andra hållet, dvs från sida till sida. Men det är fortfarande omslag som läggs på ena varvet och samma omslag som släpps på nästa varv – allt under det att maskorna stickas räta. Här har vi också petat in lite Vienna – och kombinerat det med Baroque som får representera det glittriga, Himalaya Silk som får representera det melerade, Eskimo som står för att det blir fyllighet i sjalen och lite Ombelle för lite läcker färg tillsammans med de olika kvalitéerna. Himalaya Silk ger också en härlig tyngd till sjalen som gör att det blir fint fall på den. Gröna sjalen

Fördelen med att sedan sätta på en rejäl frans är att man inte behöver fästa några trådar trots att man stickar randigt – dessa använder man finurligt nog med fördel i själva fransen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *