Mössdax

Plötsligt blir det kallt om öronen och då skulle man ju gärna haft mössan färdig….i går….

Snabbstickad och helt rätt är det att sticka en mössa med lite häng, i halvgrovt garn (Alaska), ribbstickat och då klämma in lite “Pippi”-mönster på den.

Vill man jobba lite mer så kan man rekommendera mössan “Elin” nedan. Det är en typ av universalmönster för den kan varieras oerhört mycket. 92m, halvgrovt garn (ca 17m/10cm), rundsticka 4 (gärna 3,5 i kanten). På min användes Incawool och jag stickade 2rm, 2am i ett par cm innan det fortsattes med 1rm, 3 am uppöver till önskad höjd. När man vill börja med intagningar så kan man göra det lätt för sig och bara sticka ihop maskorna 2 och 2 under ett par varv…passar bra om man skall ha mössan lång med “häng”. (Denna är dock mindre i formen och lite klurigare intagning.)

Denna mössa utan att byta resårstickningsvariant blir också lätt till en klassisk “sotarmössa” – fortsätt bara med 2rm, 2 am uppöver. Lägg till 4 eller 8 maskor för att få större storlek, t ex 8 maskor för herrstorlek…..eller 12m om det är herrhuvud modell större. Tänker mig att Ecologico Camel skulle bli ett väldigt snyggt alternativ.

På denna variant är det i efterhand garnerat med lite smocksöm längs med ena sidan i färg som bryter en aning.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *