50-års festen juni: “Vinga”

57° 38′ N, 11° 36′ O – där hittar vi Göteborgs västligaste port: Vinga! VingaFoto: generöst delat av Tor Svensson via Wikipedia

Juli står precis och gläntar på dörren och vårt mönster denna månad är just Vinga. Vi har inspirerats av tre av byggnaderna på ön som ligger ca 10 sjömil ifrån centrala Göteborg: fyren, båken och lotsutkiken. Alla tre byggnader med gedigen historia och alla tre med intressanta former som vi har kombinerat i denna asymmetriska sjal i blandade kvalitéer. Omsjungen och omskriven av framför allt älskade Evert Taube som föddes på ön 1890.

IMG_0839

Tack också till Winga Vänner för att vi får låna deras vackra bild nedan – på deras hemsida finner du all möjlig intressant information; bland annat om byggnadernas historia, hur du besöker ön samt blir medlem i föreningen Winga Vänner. Ett besök på Vinga rekommenderas varmt!

1-1_vinga-hb-no_1024x500

 

IMG_0818

Å stort tack till snälla tjejen som hjälpte mig fota lite hastigt och lustigt vid Lilla Bommen innan hon skulle åka vidare med “Älvsnabben” – det gällde att passa på när regnmolnen äntligen släppte Göteborg ur sina klor idag 🙂

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *