Påfyllning från Chicago…

Ny sändning har kommit från Lorna’s Laces och deras sockgarn. LornaäsVad sägs om färger som till exempel: Huron, Edgewater, Watercolour, Ashburn, Baltic Sea och Mineshaft. Bara namnen gör ju att man vill sätta stickorna i de vackra härvorna.

Har just avslutat vår sjal Frost (mönster till den finns på www.deisydesign.nu) och det är ju en sjalvariant som man kan göra i precis vilka kombinationer som helst. Gjorde den senaste i sockgarnet intill tillsammans med Vivaldi och tunn glittertråd…….1 nystan av varje och nu skall fransarna på.

Vill man använda garnet på annat sätt så kan nedanstående virkalternativ kanske vara något? Tänk dig en gammeldags traditionell mormorsruta…..virkad med nål 9mm….och istället för att göra den i olika färger så virkar man med lyxiga trådar. Denna gjord med 4 trådar: Shepherd Sock från Lorna’s, Kid-Silk från Garnstudio, Pure Silk från Debbie Bliss och Alpaca från Garnstudio. Mjukare och goare resultat får man leta efter! Rutorna kan man ju sedan använda precis där man vill: mina rutor blev nederkanten på en kofta….till ett par ärmar som stickades för ett antal år sedan.

 Mormorsruta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *