”Alpacafest”, kurser och sticktips!

Välkommen november med härliga förutsättningar för att krypa upp i soffan och gå loss
med garn och fantasi! Igår hade hölls kursen ”Maska av, Maska på” och om två veckor är det dags för Grundkurs i virkning.

I butiken är det full rulle med en stor kampanj på de traditionella alpackakvalitéerna från Garnstudio – 25% rabatt året ut (och som vanligt får vi påfyllning så länge det finns kvar i lager hos Garnstudio).

Vi har stickat upp mycket inför hösten och här är ett litet smakprov på temat ”rött”:

Sommarklänningen har blivit fråntagen sina pasteller och istället har vi randat i mustiga färger i Karisma och kryddat det hela med lite flerfärgad bambu/bomull (Cotton Bamboo).

Runt halsen enklaste halskragen: lägg upp 25m på stickor 9 med grovt garn (ca 50m/50g) och sticka rätstickning. Sticka upp ca 5 nystan – så att halsduken blir ca 120-130 cm. Sy ihop. Ju mer dramatisk variation mellan nystanen desto mer effekt blir det på kragen när den kommer på.

Halloween-inspirerade sjalen är stickad med zig-zag mönster och vi har valt att randa med en flerfärgad nyans av Botany Lace från Araucania och en enfärgad orange i Malabrigo Lace. På huvudet är det istället blandat en tråd enfärgad Alpaca och en tråd Crazy Zauberball. Alpaca ger mjukheten och Zauberball ger färgeffekten.

Den cerise/orange halvcirkelformade sjalen är en kombination av garner som gifte sig riktigt, riktigt bra: en enfärgad Kid-Silk tillsammans med Fame Paljette. Kid-Silk ger mjuk fluffighet och Fame ger färgskifftning och de fina små paljetterna som sitter fast på tråden.

Mössa i röd Puno med mönsterstickade halskrage i Baby-Merino i spralliga färger!

Imorgon Alla helgonsdag är det stängt i butiken – öppet som vanligt igen på måndag 11-18.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *