Underbar vantstickning!

Riktigt roligt var det att sticka denna vanten – en ren fröjd helt enkelt! Orginalet är gjord med svart botten men jag valde istället vitt. Snart kommer det dessutom massor av nya färger i Fabel så då kan man gå loss ordenligt. Man kan i och för sig även göra vanten i t ex Alpaca, men man får då inte riktigt samma fina stabilitet i stickningen som i ett fastare garn.

Lite pilligt är det ju naturligtvis. men då Delight ändrar färg av sig själv så är det ju inga färgbyten inblandade och det förenklar ju det hela avsevärt. Garnkostnaden på 69:- är ju inte heller fy skam – japp, det står rätt: 69:-! Ett nystan av vardera och ett par vantar är klara.

(Tyckte kanske att vanten var lite, lite kort i ”handen”, dvs från tummen och upp. Så har man hand av storlek större kan man påbörja ökningen för tummen lite tidigare än angivet.)

Tillägg: Nu är vante och våg inte alls på samma plats för tillfället…..så snart de är det så skall jag återkomma. Uppskattningsvis så går det nog sisådär 45g Fabel och 40g Delight, men jag återkommer när jag vet lite mer exakt.

3 reaktion på “Underbar vantstickning!

 1. Nogräknad

  Hej! För oss med en uppsjö med garnrester..hur mycket går det åt av Deligten, lite mer exakt, eller vad väger hela vanten?

  Svara
 2. Hanna

  Fantastiskt vacker! Jag bara älskar dessa sortes vantar, sedan får man för sig att de skulle bli varmare eftersom de stickas med två garner 🙂

  Svara
 3. Pingback: Deisy Design - en garnaffär i Göteborg » Blog Archive » Tillägg och stickcafé?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *