Byta garn och nya kataloger!

Idag landade de nya katalogerna för barn/baby, nummer 21 och 22. Fullstoppade med massor av trevligheter och endast 10:- styck! När man tittar på bilderna skall man också tänka på att det finns precis hur många möjligheter som helst med dessa kataloger.

Något som inte alla tänker på: Garnstudios garner är uppdelade i garngrupper från A och vidare. A är den tunnaste gruppen av garner med en masktäthet på 23m/10 cm på stickor 3,5.

C är en mittemellan grovlek som motsvaras av ca 17m/10cm. 1 tråd från grovlek C motsvarar dessutom 2 trådar av grovlek A.

I de nya katalogerna är många av plaggen gjorda antingen med garn från grupp A eller C. Dvs man har helt galet många varianter att göra plaggen i – en väst stickad i BabyAlpaca Silk kan precis lika gärna göras i Fabel. En tröja stickad i två trådar av Delight kan istället göras i en tråd Paris. En kofta i två trådar Alpaca kan istället göras med en Kid-Silk och en Safran.

Det som hela tiden är viktigt när man byter och laborerar runt är att det inte är antalet gram i garnåtgången som är det viktiga, utan hur många meter som krävs för att göra plagget. Olika material väger olika mycket och ger därför olika meterlängd/50g. Olika material ger också olika typer av plagg – t ex ovanstående florstunna mohairbolero skulle nog inte göra sig riktigt lika bra i en lite tyngre bomull. Vi står alltid till tjänst om du behöver hjälp att räkna om/byta ut så det är bara att komma förbi butiken eller maila till: info@deisydesign.nu