Sista rosa dagen i skylten

Imorgon skall det ”våras” på Avenyn – uteserveringarna öppnar och det är mycket som händer – allt finns sammanställt på Avenyns hemsida. Vi bjuder t ex på tävling, ”levande” skyltfönster, lite vår-specialpriser och har stickat in ett och annat utanför dörren…

Innan skyltningen ryker kommer lite tips på hur man kan utnyttja Garnstudios stora mönsterarkiv genom att byta garn vilket vi nästan gjort på samtliga plagg i fönstret:

Från vänster:
Kofta med två trådar Baby-Alpaca Silk – fick ett helt annat snitt än orginalet i Alaska pga av att kvalitén nu tillförde ett annat fall. Lite lurig att sticka med mycket detaljarbete.

Kofta med en tråd Fabel och en tråd Vivaldi – genom att nyttja ett flerfärgat garn behövde man inte byta färger på följetråden som gjordes från början. Enkel att sticka och kul att montera med sömmarna utåt.

Lilla rosa koftan med blomknappar är en sommarfavorit – enkel, i Vienna, på rundsticka och sitter fint på (orginalet gjord i Verdi). Runt halsen en enkel trekantssjal med Adele’s fina Ribbon Yarn och enfärgad mohair i kombination.

Virkade koft-kappan i Ice är en återkommande favorit – från början gjord i Highlander men ofta vald att göras i Eskimo. Nu finns också Andes som bra alternativ till plagget. Runt halsen…..ja, det är bara en ostickad härva med bandgarnet Giotto från Colinette. Har man inte sticktid så är det ett utmärkt alternativ.

På dockan är det ett set i Baby-merino och Drops Merino Extra fine och på skyltdockan utan underkropp – där har vi inte gjort några ändringar alls…..nästan…vi uteslöt knapparna och lät koftan få vara öppen.