Mönstrade mössor

Det är kul att sticka med två färger! Här är två varianter som givetvis är Garnstudio mössor som vi grejat lite med…

Den svarta med rött är modell 32-20 – en riktig klassiker och mannen på bilden håller mössan i handen. Orginalet är gjort i Karisma och vår variant är istället gjord med Classic Alpaca för att få lite ”hängligare” och pösigare resultat och det röda mönstret är gjord i 100% Angora som vi just nu har inne i rött och rosa. 2 nystan Classic á 50g + 1 nystan Angora á 10g.

Den svarta med ljust mönster (inte naturvitt, utan en lite varm kamelfärgad variant) är 122-26 och Nepal är använt precis som i orginalet men allt mönster är gjort med ljust och all grundfärg är gjort med svart. Totalt 3 nystan Nepal.

Vi får ofta frågan om stickmarkörer verkligen har någon bra funktion och även om jag verkligen tycker att de är bra så kan jag efter dessa två svarta mössor verkligen bara säga att: absolut skall man använda sig av markörer av ett eller annat slag!

Fördelen med färdiga små grejer att hänga i för att markera intagningar går inte att jämföra med att man istället skall hålla räkningen på var intagningar skall ske (speciellt om det är i mörkt garn) alternativt hänga i markeringstrådar som velar runt i arbetet. Det finns hur mycket markeringsvarianter som helst att välja på och vill man kan man ju helt enkelt använda gem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *